Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 07.01.2014.
17:06
V. Tasić - Vesti A

Miroslavu badnjak stiže iz Mrčajevaca

Najradosniji hrišćanski praznik, Božić, većina pevača i muzičara proslaviće u krugu svojih porodica, kako i nalaže tradicija. Dok jedni tvrde kako nema tih para za koje bi radili za Božić, drugi kažu da je to dobrodošao izgovor, jer ih ionako niko ne zove da pevaju. A oni malobrojni, kojima će taj dan biti radni, kao i bilo koji drugi, zadovoljno trljaju ruke, srećni što su se u opštoj krizi dočepali unosne tezge.

Svetlana Ceca Ražnatović najradosniji hrišćanski praznik provešće sa porodicom
 

Ceca Ražnatović Božić slavi kod kuće sa porodicom, a posebnu ulogu u božićnim ritualima imaju njena deca.
 

Rada radi i za praznik

Radmila Manojlović

Naravno, ima i pevača koji bi rado bili sa svojim porodicama, ali su traženi i dobro plaćeni, pa ne odbijaju posao i dobru zaradu. Tako Rada Manojlović ima ugovorenu tezgu. Kako kaže, ona se vodi onom narodnom - valja raditi za Božić. Kako provedeš praznik, takva će ti bila cela godina.

- Veljko unosi badnjak u kuću kao muška glava u našoj porodici, a mi ostali bacamo žito i novčiće. Poznato je da se ne dičim svojim kulinarskim sposobnostima, jer nisam vešta kuvarica, ali smatram da sam odlična domaćica koja zna da organizuje i dočeka goste. Moji roditelji donesu ili pošalju pečenje, kolače i razne đakonije, pa je naša trpeza uvek bogata. Božićni rituali me baš raduju, a srećna sam što sam uspela da decu naučim da cene i poštuju srpske običaje i tradiciju - kaže Ceca.
 

Vera Matović

- Od kada znam za sebe Božić provodim kod kuće sa porodicom. To je divan porodični praznik koji uvek ispoštujem. Ne samo da me podseća na divne dane detinjstva, već se ovih prazničnih dana osećam kao da sam se vratila u detinjstvo. I sad kao da pred sobom vidim svog oca, koji u pročelju stola pali badnjak. Vremena se menjaju, sve se menja, a ti divni običaji ostaju isti. Samo, sad badnjak palim u kaminu - kaže Vera Matović.


Za Snežanu Đurišić praznici će biti pomalo tužni. Jer, ovo je prvi Božić bez njenog supruga Slobodana koji je iznenada umro prošle godine. - Nikada na Božić nisam radila. Uglavnom sam bila kod kuće, a poslednje dve godine smo Sloba i ja putovali tokom božićnih praznika. Sad sam u svom domu sa porodicom. Bitno je samo da smo zajedno i ništa drugo nije važno - kaže Snežana.
 

Ne štedi: Miroslav Ilić
 

Miroslav Ilić je godinama za Božić odlazio u Mrčajevce i u svom selu provodio praznike sa ocem Životom i suprugom. Poslednjih godina, tata Života dolazi kod sina u Beograd, a iz Mrčajevaca obavezno donosi badnjak. Praznuje se sve po običajima, a pevačev stariji unuk Predrag ima ulogu položajnika.
 

Jelena sebe častila

Porodično za praznik: Jelena Kostov

Jelena Kostov je odlučila da ovaj Božić provede s porodicom.


- Ja sam se proteklih godina baš naradila. Pevala sam i radila ovih dana oko Nove godine tako da sam sebi obećala da na Božić neću raditi i da ću praznike provesti sa porodicom i dečkom. Mogu sebi da dozvolim da se častim jednim neradnim danom - kaže Kostov.

- Nema tih para koje bi me tog dana odvojile od porodice - kaže Miroslav.
Aca Ilić i njegova supruga Biljana Jevtić ovaj Božić provode u Biljinom selu Grejač, a Aca se već danima sprema da uživa u tazbini.


- Božić mi je najdraži dan u godini jer je porodični praznik. To je prilika da se svi okupimo, da se lepo pojede i popije. Bude tu i preterivanja. Neki kažu da nije sve u jelu i piću. E, pa kod nas jeste. Naravno, uz sve ostalo što ide uz ovaj praznik - Badnje veče, položajnik, žito, česnica, para u česnici... - kaže Ilić.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.01.2014. 14:49
Sudeći po ovim pevačima, mi smo jako veliki vernici i pravednici...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online