Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 07.03.2013.
09:24
Informer A

Oliver Mandić: Vraćao sam majkama sinove u kovčezima

Nakon više od deset godina medijske pauze, Oliver Mandić je nastupio u finalu “Beosonga”, a sada govori i o prijateljstvu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, danima provedenim na ratištu, kao i o odnosima sa hrvatskim kolegom Oliverom Dragojevićem.

Bio sam portparol Arkanove garde, a na ratištu sam bio načelnik pozadine. Najmanje 40 svojih saboraca sam sahranio: Oliver Mandić
 

- Bio sam portparol Arkanove garde, a na ratištu sam bio načelnik pozadine. Najmanje 40 svojih saboraca sam sahranio. Najteže je kada roditeljima nosite kovčeg deteta. Teško sam to podneo i trebale su mi godine da se oporavim. Bio sam poput ljudi koji pate od vijetnamskog sindroma. Pakao je to, užas – priseća se popularni pevač u razgovoru za “Informer”.

Mandića je na “prvu liniju fronta” odveo upravo njegov veliki prijatelj Željko Ražnatović Arkan.

- Željka znam od 1972. godine. Bili smo kao braća. Stanovao sam u ulici 27. marta 67, a on u broju 83. Nije voleo ljude koji puše, piju, loše ljude… Oduvek je bio takav.

Povratak Olivera Mandića (VIDEO)

Cecu sam ja upoznao sa Željkom. To je bilo na proslavi Srpske dobrovoljačke garde u Erdutu. Pozvao sam drage kolege, Džeja, Nadu Topčagić, Cecu… Tako je počela njihova priča. Ceca mi je kao sestra. Mi se cenimo, volimo. Pre nekoliko godina otišao sam kod nje, pustio joj pesmu “Vreme za ljubav ističe” i ona se rasplakala. Istog dana smo otišli u studio i snimili tu pesmu – kaže Mandić.

Ipak, i posle svega što je preživeo, Mandić kaže da ne mrzi nikoga od hrvatskih kolega i napominje da razume zbog čega njegov imenjak, Oliver Dragojević, ne želi da peva u Beogradu.

- Ja zaista nemam ništa protiv Tompsona, Nasera Orića, ni protiv koga ko je bio uz svoj narod. Svako je bio na svojoj strani. To je bilo tragično i nije trebalo da se dogodi. Sa Oliverom Dragojevićem sam prijatelj. Zvao sam ga da održimo koncert na “Marakani”. Dva Olivera, crni i beli klavir, našao sam čak i agenciju koja mu je nudila 200.000 evra. Tada mi je rekao: “Kada bih došao u Beograd, više ne bih smeo da se vratim u Split”. Verovatno bi se nešto dogodilo njegovoj deci i porodici, kao što su ubili sina Miše Kovača – kaže Mandić.

Nema pravde u podeli "kolača"

Poznat kao veliki borac za zaštitu autorskih prava, Mandić napominje da u podeli “kolača” postoji veoma ozbiljna nesrazmera.

- Nas 60 autora primilo je manje novca od jednog Vlada Georgieva, koji je dobio 40.000 evra. Šaban Šaulić, porodica Tome Zdravkovića, Novice Uroševića, EKV, zatim “Ju grupa”, “Smak”, ja i mnogi drugi zajedno smo primili manje od Georieva. Da ne govorim o Braji, koji je dobio 80.000 evra. To je kriminalna grupa. Podnećemo krivične prijave, tražićemo smenu UO. Tražićemo prijem kod Vučića i Dačića i zamolićemo ih da se pozabave tim problemom – poručuje Mandić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.03.2013. 11:12
IIcki- Vuče,đubre izdajničko šta ti imaš koga da kritikuješ izdajice svoga naroda dok je on i mnogi srbi iz srbije krvarili i ginuli u tvoju liku ti si za to vreme jurio kerove i švercovao po srbiji prodavao maglu i ti sad imaš pravo da nekoga kritikuješ on je bio tamo gde si ti trebao da budeš Oliver Mandič je umetnik i patriota a ti šta si parazit koji živi na račun srbije i srpskog narada i peva pesme o Liki i tuguje za liku ali u srbiji koju kada je trebalo da čuvaš i sačuvaš nisi zato pokri se i čuti i ne javljaj se
Četvrtak 07.03.2013. 09:42
Sta ti "umetnice " lupas??? ko je koga i gde ubio??? i ti spadas u pi*kice koji nesto nesmiju...Tog kepecovog sina niko nije ubio nego se je sam rokno predozirajuci se...do*urcio mu zivot i ti sad nesto lupas kao neko ga ubio a i kepec je vikao da su ga ubili "cetnici".. ako nemas sta pametno da kazes zatvori usta.. secam se i one *icke Z.Pejakovica kad ga je zena isterala a deca ga se odrekla..glavna izreka mu je bila da su ga srbi poterali iz begisa,a u begisu najmanje srba...ma *ebi se "umetnice"....
Četvrtak 07.03.2013. 15:18
da on šamara ljude koji je bilo ostavljen na cedilu i spašavali gole živote pred ustaškom razuralenom masom.Ko je on da šamara ljude u Erdutu?Što se nije spustio dole nego se tu kurčio..Sram ga bilo! Običan probisvet koji je dočekao svojih 5 minuta kao i svi ostali jer su do jučer bili niko i ništa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online