Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.01.2013.
10:46
Alo A

Miki Jevremović: Moje pesme su bolje od klasike

Pošto je sedam puta konkurisao, Miki Jevremović je konačno dobio nacionalnu penziju. Zbog njega je sa spiska ispao Dejan Đurović, voditelj i promoter kultne emisije „Dragstor ozbiljne muzike“, što je izazvalo negodovanje glumca Miodraga Radovanovića Mrguda, predsednika komisije.

Dobio nacionalnu penziju iz sedmog puta: Miki Jevremović

Ovaj izbor otvorio je pitanje da li su drndalajke i kafanske pesme doprinele nacionalnoj kulturi ili je to učinio „Dragstor ozbiljne muzike“, koji je Đurović pokrenuo", rekao je Radovanović za beogradske medije. Iako nije pomenuo Mikija Jevremovića, jasno se zna da je mislio na njega, s obzirom na to da je upravo Miki upao na Đurovićevo mesto.

Miki Jevremović je u izjavi za beogradski Alo rekao da se njegove pesme slušaju 50 godina.

"Ne znam šta je predsednik žirija mislio pod tim da je to drndalajka i kafanska muzika, očigledno ne prati moj rad. Moje pesme se slušaju 50 godina i samim tim su postale evergrin. One su bogatije od "Dragstora ozbiljne muzike", imaju bolju i veću harmoniju, bolje su kad je reč o aranžmanima i imaju poetsku notu bolju od ozbiljne muzike".

Žao mi je ako neko misli tako, ja sam se celog života zalagao za kulturu, što dokazuju i moje pesme i mnogobrojne nagrade. Nažalost, u muzici su se pomerile vrednosti jer polukompozitori prave polupesme za polupevače koji pevaju muziku lakih nota. Proradila je plastika, ne samo na telu već i u muzici", rekao je Jevremović za dnevni list Alo.

Olivera Katarina i Tozovac dobili penziju

Komisija je vodila računa o značaju i vrednosti dela umetnika, ali i o njihovim godinama, pa je ovog puta od 396 kandidata koji su konkurisali njih 50 dobilo nacionalne penzije, a među njima su Lane Gutović, Miki Manojlović, Predrag Ejdus, Ljiljana Dragutinović, Predrag Živković Tozovac, Olivera Katarina, Fejat Sejdić, Vojkan Borisavljević, Minja Subota.

POVEZANE VESTI

Subota 19.01.2013. 11:57
Mi ih sve volimo i šteta da nismo bogatija zemlja da ih nagradimo što su nam oplemenili život. Slava svim onima koji nisu među nama, a setimo ih se preko filmova i serija. Imali smo divnu generaciju glumaca, zabavljača i pevača. Sretan sam što sam svoj život proveo u njihovom u njihovom vremenu.
Ponedeljak 21.01.2013. 07:43
Ako je Miki drdalajka, šta je onda tek ono što se danas peva... Miki ostaje za sva vremena.
Subota 19.01.2013. 14:28
Miki je apslolutno zasluzio penziju.Rodjen sam generaciju ispred njega, ali poznajem sve njegove pesme i imam ih u CD kvalitetu.Mozda neki kriticari njegov ´´grcki period´´ smatraju kafanskim, ili pevanje po crnogorskim kafanama u vreme kriznih godina.Ali za to je kriv moralni i kulturni pad celog naseg drustva i proboj nekih sumnjivih muzickih vrednosti u srz naseg kulturnog bica.Mikijeva muzika zauzima mesto na gornjim policama domaceg evergreena i slusace se jos dugo, sigurno ne na nasim danasnjim radio i TV stanicama.Penzija, svakako!Srecno je trosio!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online