Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.01.2013.
08:42
Večernje novosti A

Bojsi: Englezi ne znaju gde je Srbija

Popularni britanski glumac Džon Čalis, koji se proslavio tumačeći lik Bojsija u legendarnoj seriji “Mućke” u petak uveče u emisiji kod Ivana Ivanovića otkrio je kako je bilo snimati seriju punih 30 godina. Lik koji tumači u seriji je postao vrlo brzo veoma popularan. Ipak, ni sanjao nije da će postati internacionalno poznat, a posebno ne u Srbiji za koju je jedva čuo.

Legendarni junaci legendarnih "Mućki": Bojsi i Del Boj (Džon Čalis /levo/ i Dejvid Džejson)
 


Bojsi je ostao upamćen kao mutni prodavac automobila i strašljivi snob sa rafalnim smehom koji "misli da je svako ko ima funtu manje od njega seljak”.


Ivan Ivanović je otkrio da je brkove pustio upravo u čast svog večerašnjeg gosta, i to onda kada je saznao da je Džon Čalis pristao da gostuje u emisiji, ali da će ih već sutra, obrijati.


Džon je između ostalog otkrio da nije ni sanjao da će serija biti toliko popularna.

- Serija je u početku imala jako malu gledanost, ali je zahvaljujući štrajku tehničara na BBC-u koji posledično, nisu mogli da snimaju nove programe I serija ”Mućke” stalno je reprizirana pa su je malo po malo i gledaoci zavoleli.


Bojsi je otkrio neke detalje o samom snimanju serije, odnosu sa glumcima, na koji način je građen lik Bojsija, o Del Boju i Rodniju, kao i o svojoj supruzi u seriji Marlin (koju tumači glumica Sju Holdernes), sa kojom je kasnije snimio sitkom “The Green Green Grass”.Čuveni glumac je ispričao I anegdotu kada je upoznao Džon Lenona.


- Jednom prilikom sam se upoznao sa Lenonom. Bio sam oduševljen. Kada smo ušli u priču on me je pitao koju njegovu pesmu najvise volim. Posle dužeg ramišljanja sam mu rekao da ne mogu da se setim, ali da više volim Stonse. On se naravno nasmejao I rekao mi: “I meni se nekada oni više sviđaju”.


Džon Čalis je istakao da mnogi Englezi ne znaju gde je Srbija.


- Volim da putujem, prvi put sam u Srbiji i uopšte u ovom regionu. Verujte mi, mnogi Englezi ne znaju gde se Srbija nalazi, a ne bi znali ni da je pokažu na mapi - rekao je on.


Popularni Bojsi je predstavio svoje dve autobiografske knjige “Biti Bojsi” i “Posle Bojsija” koje još uvek nisu objavljene u Srbiji, ali Džon Čalis je izjavio da se nada da će se to promeniti.


Na samom kraju gostovanja izuzetno sponatni i duhoviti Džon Čalis izjavio je da mu je drago što je imao prilike da dođe u Beograd dodavši i: “Nisam znao šta da očekujem, ali moja supruga i ja smo se lepo proveli i jedva čekamo da se opet vratimo”.

POVEZANE VESTI

Subota 19.01.2013. 10:25
Gledao sam sinoć Bojsija, zaista pravi Englez! Pravi je srećnik što je bio u ekipi "Mućki",ali meni su prave glumačke veličine ipak Del Boj i Rodni,a najveće iznenađenje bio je podatak da seriju nisu mogli da snimaju u Pekamu od navale znatiželjnika, nego u sasvim drugom kraju grada! Ne bi bilo loše kada bi neko organizovao jednom godišnje, te famozne, susrete sa glumcima iz serije, i to ovde kod nas, mislim da bi se obogatili na suvenirima! Ivanović se odavno etabilirao kao sjajan šoumen, ne vidim kojem drugom voditelju bi palo na pamet da u studio dovede Džon Čalisa, i to dok još nema njegovog zvaničnog knjiškog izdanja u zemlji! Thumbs up!
Ponedeljak 21.01.2013. 09:27
Što bi znali? Na stranu to što takav podatak spada u elementarnu kulturu, nisu svi narodi zatrovani političkim zbivanjima, pošto se Srbija spominje najčešće u takvom kontekstu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online