Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.12.2012.
15:37
T. Božović - Vesti A

Časne sestre plešu za premijera

Moć je najjači afrodizijak. Ovako je svojevremeno objasnio svoj uspeh kod žena nekadašnji američki državni sekretar Henri Kisindžer. Istorija je puna priča o lepoticama u zagrljaju muškaraca na vlasti, a u poslednjih nekoliko godina sve je više političara čija je karijera bila ozbiljno uzdrmana zbog priznanja ili otkrića da imaju ljubavnicu. Od osude javnosti često nema gore kazne.

Merilin Monro sa braćom Kenedi
 

Amerikanci prednjače kada je reč o "državnim ljubavnicama". Pre samo nekoliko nedelja čitava planeta brujala je o direktoru CIA Dejvidu Petreusu koji je predsedniku SAD Baraku Obami podneo ostavku zbog vanbračne veze.


- Otišao sam u Belu kuću i zamolio predsednika da mi dozvoli da iz ličnih razloga podnesem ostavku. Posle 37 godina u braku, napravio sam izuzetno lošu odluku i upustio sam se u vanbračnu aferu. Takvo ponašanje nije primereno ni mužu, ni vođi organizacije kakva je naša - naveo je 60-godišnji Petreus, koji je na čelo CIA došao u septembru 2011, nakon što je prethodno bio komandant međunarodnih snaga u Avganistanu.

Dejvid Petrens i Poli Brodvel
 

Pokajnička turneja

Sunovrat Petreusove karijere počeo je kada je njegova bivša ljubavnica Poli Brodvel poslala preteće mejlove njegovoj poznanici, koju je smatrala suparnicom, otkrio je "Vašington post". Poli je, inače, bivša pripadnica američke vojske, novinarka i Petreusov biograf. Udata je i majka je dvoje dece. Nije obelodanjeno ime žene kojoj je Poli pretila, ali zna se da je ona bila toliko uplašena da se obratila FBI i potražila zaštitu.

Pevačica u naručju političara

Jasna Milenković Jami

Bivši poslanik Demokratske stranke Alen Selimović bio je u vezi s manekenkom Katarinom Vučetić.

 

Tabloidi su svojevremeno punili stranice pričama o aferi crnogorskog premijera Mila Đukanovića sa pevačicom Jasnom Milenković Jami. Pevačica Vesna Vukelić Vendi jednom prilikom je izjavila da je bila nekada u vezi sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljom u vreme dok još nije bio oženjen. Prema njenim rečima, Šešelj ju je čak i zaprosio!

Poli Brodvel, kolumnistkinja "Njujork tajmsa" i "Boston globa", navela je u predgovoru svoje knjige da je Petreusa prvi put srela u proleće 2006. kada je bila na postdiplomskim studijama na univerzitetu Harvard. Za potrebe pisanja knjige o generalu Petreusu, Poli je boravila sa njim i u Avganistanu. Nakon što je otkrio ljubavnu vezu između Petreusa i Brodvelove, FBI je nastavio da presreće njihove mejlove, pri čemu su otkrivene i poruke u kojima se pominje i seks ispod radnog stola.

Operska diva na Titovom jastuku

Olivera Katarina s porodicom

Josip Broz se zvanično ženio tri puta, a pričalo se da je imao ljubavnu aferu s operskom pevačicom Gertrudom Munitić. Gertruda je, kažu, često pevala "samo za uvo voljenog predsednika".

 

Službe oko Tita ipak su uspele da je sklone na vreme, da razmere skandala ne bi bile prevelike.


U vreme bivše SFR Jugoslavije, pevačica Olivera Katarina imala je ljubavnu romansu s potpredsednikom Beograda Miladinom Šakićem. Tajnu vezu sredina nije dobro prihvatila, sve dok se par nije venčao u februaru 1970. godine.

Na zajedničkim nastupima bivši američki predsednik Bil Klinton i njegova žena Hilari, sadašnji državni sekretar SAD, deluju kao savršen par. Ipak, mnogi se čude kako su njih dvoje još zajedno. Kako i ne bi kad je ceo svet 1998. u nastavcima pratio sapunicu iz Ovalnog kabineta, odnosno ljubavnu aferu Bila Klintona i Monike Levinski, tadašnje pripravnice u Beloj kući. Kada su Klintonovi seksualni nestašluci izbili na videlo, protivnici u Kongresu su viknuli: "Uhvatili smo te." On je prvo priznao, a onda krenuo na pokajničku turneju izvinjavanja.

Sobarica uništila karijeru

Dominik Stros-Kan

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan sklopiće vansudsku nagodbu sa Nafisatu Dijalo, sobaricom njujorškog hotela koja ga je u maju prošle godine optužila za seksualni napad.

 

Ovaj 63-godišnjak je tokom višemesečnog sudskog procesa priznao da je, nezavisno od gore pomenute afere, učestvovao u "orgijama" u nekoliko gradova, ali negira da je znao da su žene koje su u tome učestvovale bile plaćene prostitutke, zbog čega je u policijskoj istrazi rekao da je "možda bio naivan". Zbog svega ovoga Stros-Kan je bio primoran da se povuče sa mesta prvog čoveka MMF-a.

Klinton je u nekoliko navrata izjavio kako je sa Monikom bio - samo zato što je mogao. I naveo da je njihova veza bila čisto fizičke prirode, što je Moniku veoma povredilo i razljutilo, pa ga je nazvala lažovom i licemerom. Njeni bliski prijatelji tvrde da se ona nije udala zato što još voli Klintona! U jednom od svojih izjava o ljubavnoj aferi sa predsednikom, Monika je patetično izjavila:


- To sam uradila zato što sam patriota i volim Ameriku!
Prijatelji Monike Levinski nedavno su najavili da ona priprema novu knjigu jer želi da se osveti Klintonu pošto je posle afere s njom on prošao bez posledica, dok nju još prati loš glas zbog njihovih ljubavnih sastanaka u Ovalnom kabinetu.
- Monika bi mogla da opiše koliko puta joj je Bil pričao o svojoj neispunjenoj želji za seksom utroje, o orgijama i korišćenju raznoraznih seksualnih pomagala - navela je jedna njena prijateljica.

Veronika i Silvio Berluskoni

U autobiografskom prvencu "Moj život" Bil Klinton je vezu sa Monikom nazvao "budalastom i nemoralnom", navodeći da duboko žali što je naneo bol porodici, prijateljima, saradnicima, američkom narodu, moleći ih za oproštaj.

Keš za manekenku

Kada je holivudska seks ikona Merilin Monro 19. maja 1962. godine u Medison skver gardenu otpevala Džonu Kenediju "Srećan rođendan, gospodine predsedniče", glasine o njihovoj ljubavnoj vezi su dostigle vrhunac. Haljinu koju je nosila tada nedavno je anonimni kupac na aukciji prodao za 115 miliona dolara.

Predsednik Kenedi nije bio jedini za koga se govorilo da je u strastvenoj vezi sa ovom glumicom. Pričalo se da je u isto vreme ona bila i u vezi sa njegovim bratom, senatorom Robertom Kenedijem. Njena misteriozna i tragična smrt u avgustu 1962. dodatno je podstakla teorije zavere da se zbog veze sa braćom Kenedi našla na listi za odstrel, jer je navodno suviše znala i mogla da uništi porodičnu reputaciju. Samo godinu nakon smrti Merilin Monro, izvršen je atentat na Džona Kenedija, a 1968. i na njegovog brata Roberta.


Francuz Fransoa Forestije objavio je knjigu "Merilin i Dž. F. K.", navodeći da je njegovo delo prva kompletna istina o aferi američkog predsednika i filmske dive. Tvrdi da su se Merilin i Kenedi viđali od 1954. do 1962. godine. Forestije tvrdi da je kuća Merilin Monro, kao i sva mesta na kojima je često boravila, bila ozvučena. Špijunirali su je Kenedijevi prijatelji i neprijatelji, muž, FBI, CIA, mafija.

Bil Klinton sa Monikom

Američki novinari su tvrdili da se Merilin sa predsednikom najčešće nalazila u njujorškom hotelu Karlajl, gde je dolazila sa crnom perikom na glavi i tamnim naočarima. Neki svedoci su pričali da je slavna glumica želela da ima decu sa njim, odnosno da se uda za njega i umesto Žakline zauzme mesto prve dame.


Najveći majstor skandala među svetskim političarima svakako je bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni. Ovaj 76-godišnjak šokirao je javnost pikanterijama iz svog intimnog života. Optuživan je da je naručivao maloletne prostitutke i da je u svojoj vili u Milanu pravio takozvane bunga bunga žurke.


Na suđenju Berluskoniju, optuženom da je imao seks sa maloletnicama, manekenka Iman Fadil je posvedočila da je videla kako se žene obučene u kostime časnih sestara i policajki skidaju za Berluskonija i njegove prijatelje.


- Prilikom prvog dolaska u vilu dobila sam 2.000 evra u gotovini lično od Berluskonija, koji je tada rekao: "Bez uvrede" - ispričala je Fadil.
Berluskoni je negirao da je priređivao orgije i da je imao intimne odnose sa 17-godišnjom marokanskom igračicom Karimom el Marug, poznatijom kao Rubi, kradljivica srca.


- "Bunga bunga" žurke su bile samo vic koji sam pričao i koji su novinari posle preuzeli - rekao je Berluskoni, dok su mnoge gošće na njegovim žurkama rekle da je "bunga bunga" neka vrsta plesa u krilu koji je Silvio najviše voleo.


Te žurke Berluskoni je opisao kao "elegantne večere u atmosferi radosti, vedrine i druželjubivosti", a posle večeri bi njegove gošće "igrale u burlesknim predstavama". Ovi nestašluci bili su razlog što je posle 19 godina braka njegova žena Veronika Lario podnela zahtev za razvod. Svojoj bivšoj supruzi on sada plaća 300.000 evra mesečno.

Krompir-čorba kancelarke

Angela Merkel sa suprugom

Kada bi se napravila analiza svetskih državnika u 20. i 21. veku teško bi se mogao naći političar bez mrlje na karijeri. U tom malobrojnom klubu sigurno bi se našla Angela Merkel, nemačka kancelarka. Za nju se ne vezuje nijedan skandal.

 

Američki časopis "Forbs" je čak četiri put proglasio najmoćnijom ženom na svetu, uz obrazloženje da uspešno vodi zemlju sa jednom od najjačih svetskih ekonomija i da njen politički uspon nije priznavao kompromise.


Svoj privatni život ljubomorno čuva od očiju javnosti. Kod kuće se "čelična frau" pretvara u vrednu domaćicu koja svakodnevno uživa u pripremanju doručka svom mužu.

 

U slobodno vreme rado kuva krompir-čorbu i priprema ćufte, često pravi kolač od šljiva, na božićnoj trpezi najčešće ima pečenu gusku, a dok pere sudove peva stare narodne pesme. Odala je tajnu da po odlasku u penziju želi da ode na odmor u Afriku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online