Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.12.2012.
14:05
J. Antonijević - Vesti A

Nele vraća "Nadrealiste" na scenu

Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić (50) posle više od 20 godina publici će predstaviti nastavak serije "Top lista nadrealista" pod imenom Nadrealisti.

U ponedeljak će na Prvoj TV biti prikazana pilot epizoda, a Nele samouvereno tvrdi da očekuje uspeh i zato daje garanciju od 20 godina.
 

- Već dve decenije ljudi me zapitkuju kada ću uraditi nastavak Top liste nadrealista i na kraju sam pre šest godina počeo sa pisanjem scenarija, ali tada nisam imao mogućnosti da sve skockam. Ali, kada su u ekipu ušli Nikola Kojo i Vesna Trivalić, shvatio sam da je to već mnogo ozbiljnije od onoga što smo radili ranije - kaže Nele, koji je pozvao stare jarane Branka Đurića Đuru i Zenita Đozića Zenu da mu se pridruže, ali...
 

- Prvo sam telefonom pozvao Đuru i Zenu, ali nas trojica smo se udaljili jedni od drugih, ne samo zato što živimo u tri različite države u kojima je samo vremenska prognoza ista, već je sve ostalo drugačije. Oni imaju preko 50 godina i imaju svoj koncept koji je legitiman. Đura ne voli da se bavi politikom ni u kom obliku, Zena je imao ideju da mi budemo izbavitelji sveta, pa se nismo našli u istoj priči.

Jeftino, a gledano


Serijal će biti sniman na preko 50 lokacija, ima preko 200 uloga, pa će većina biti poverena naturščicima. Emitovanje kreće sredinom 2013. godine, a planirano je da se za godinu dana snimi 14 epizoda.

 

- Ne znam da li ćemo nešto zaraditi, ali ćemo zato uraditi nešto što ima umetničku vrednost i što ostaje za kasnije. Ne mora svaki dinar da se vrati, ne moramo da otpuštamo radnike da bismo mi imali veći profit. Danas je najbolja serija ona koja je jeftina, a mnogo se gleda - kaže Nele.

Šta ste im konkretno ponudili?


- Zamislio sam da smišljamo političke skečeve, njih dvojica sa pozicija Zagreba i Sarajeva, a ja iz Beograda. Ali, ovako je bolje ne samo zato što radim sa novim ljudima što mi je izazov, već i zato da ne izližem mit koji ima 'Top lista nadrealista'. Ovako ću se zeznuti samo ja, pa šta bude.

Da li se plašite pretnji?

- Na komentare se neću obazirati, neka svako kaže šta god hoće. Pretnje koje ću dobiti samo će biti dokaz da sam na vreme pobegao. Ja sa tim nemam nikakav problem. A seriju će svi gledati. Nisam razmišljao o tome kada sam pisao scenario jer je za mene sve ovo jedno tržište. Svi imaju iste probleme, ekonomsku krizu, problem sa Haškim tribunalom... Pretpostavljam da će neka televizija otkupiti prava i da će se "Nadrealisti" gledati i u Sarajevu i Zagrebu.

Koja je razlika između "Top liste nadrealista" i "Nadrealista"?

- Velika, od produkcijskog smisla do pristupa. Nekada se radilo kao jedna vrsta improvizacije, a sada se radi pod ozbiljnom dirigentskom palicom reditelja, scenariste, kamermana. Nekada smo imali 20 godina, a sada smo svi 50-godišnjaci. Tada je bio komunizam i imao sam sve na raspolaganju. Odem na snimanje i igram dva sata fudbal, a danas je svaki minut skup.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.12.2012. 11:18
Bravo Nele...ova vest mi se svidja...ti si covek toliko ok toliko pozitivan da se od tebe i ocekivalo da ceo svoj zivot posvetis dobrom raspolozenju naroda...Licno nikad necu zaboraviti tvoj koncert u Herceg Novom i sou koji si pravio ispred kioska za hamburgere...obozavam te...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online