Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.11.2012.
05:38
B. Božin - Vesti A

Ćerka Kemala Malovčića - bosansko-srpski tužilac

Nemački mediji ovih dana uveliko najavljuju novu javnu tužiteljku u kultnom krimi-serijalu "Mesto zločina", lepu i talentovanu glumicu bosansko-srpskog porekla Editu Malovčić. Serija se daje već više od četiri decenije na prvom programu nemačke državne televizije ARD i spada u red najgledanijih svih vremena.

Edita Malovčić

I za 34-godišnju Editu je serija prestižna stvar, jer glumi rame uz rame sa jednim od najpoznatijih nemačkih glumaca Tilom Švajgerom. Švajger ju je iznenadio video-porukom u kojoj je rekao da je oduševljen što će igrati sa njom i pohvalio da je "ne samo odlična pevačica, nego i fantastična glumica".
Snimanje počinje ovih dana u Hamburgu, a epizode će se emitovati tokom 2013. godine.

Najnovija sezona "Mesta zločina" će ujedno biti i najskuplja produkcija do sada, jer će po epizodi koštati oko dva miliona evra.


Za Editu, koja je imala nekoliko izleta u filmove, nemačka televizija postaje domaći teren. Edita je još otkrila da ima problem sa ljubavnim scenama, jer nije egzibicionista.


- Za svoje uloge rado pravim striptiz duše, ali ne moram po svaku cenu da se svučem - rekla je ova glumica.

O njenom privatnom životu se malo zna, izuzev da ima devetogodišnjeg sina. U Austriji, gde je odrasla i živi, Edita je poznatija kao pevačica pod umetničkim imenom Madita. Dospela je i na "čart-liste" s albumima koji su mešavina muzičkih pravaca, od sint-popa do džeza. Njena prava vokacija je zapravo muzika, koju je studirala, jer Edita nosi muziku u genima. Njen otac je popularni pevač narodnih pesama iz bivše Jugoslavije Kemal Malovčić, a Edita je njegova kćerka iz prvog braka.

Nemačke zvezde: Edita i Til
 


Prvo glumačko iskustvo je stekla u četvrtom razredu osnovne škole, kada je glumila Indijanku Pokahontas. To, kao i bakino proročanstvo da će biti glumica jer ima dugačak vrat koji treba da krasi prave glumice, odredili su joj profesionalni put. Kada danas glumi istorijske likove Austrijanki, ponosna je što je "integracija tako dobro uspela u njenom slučaju".
 

Rekord gledanosti

Serija "Mesto zločina" je u Nemačkoj postala institucija. Snima se od 1970. godine, a pozornice su joj brojni nemački gradovi Berlin, Minhen, Keln, Lajpcig i drugi, kao i Beč u Austriji i Lucern u Švajcarskoj. Ključ popularnosti serije, koja je svojevremeno zabeležila i rekord od 25 miliona gledalaca, počiva na tome da se društveno goruće teme prikažu u popularnoj i životnoj formi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online