Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 03.11.2012.
22:26
Blic A

Sin pevačice Šer spreman za operaciju u Srbiji

Čaz Bono (43), sin pevačice Šer koji treba da ugradi penis da bi završio promenu pola, u stalnom je kontaktu sa našim najpoznatijim transseksualnim hirurgom dr Miroslavom Đorđevićem. Uskoro će biti urađena operacija, jedino ostaje da se Bono odluči da li će intervenciju uraditi u Beogradu ili u Americi, saznaje “Blic”.

Čaz (Čestiti) samo treba još da ugradi penis da bi završio promenu pola: S mamom Šer
 

Čaz, jedino dete Sonija i Šer, rođen je kao Čestiti Bono. Još 1995. javno je objavio, tada kao žena, da je lezbijka. Proces promene pola otpočeo je 2008. godine, a zakonski je dobio potvrdu u maju 2010, kada je od suda dobio rešenje o legalnosti promene imena i pola. Međutim, ostalo mu je još samo da ugradi muški polni organ, kako bi u potpunosti bio muškarac.

Urolog dr Miroslav Đorđević, koji radi u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, najpoznatiji je transseksualni hirurg u svetu, koji godišnje obavi 30 do 40 takvih zahvata. Sin pevačice Šer isključivo želi da mu baš on radi operaciju jer, kako je ranije izjavio, najbolji je na svetu.

Štedim za svoj srpski penis!

 - Nedavno sam bio u Americi 15 dana, ali nisam uspeo da se vidim sa Bonom, što zbog mojih što zbog njegovih obaveza. U stalnom smo kontaktu, a nedavno smo imali telefonsku konsultaciju koja je trajala skoro jedan sat. On je potpuno spreman za promenu pola, dobio je sve dozvole i uskoro ćemo krenuti u postupak. Predložio sam mu da operacija može da se obavi u Beogradu ili u Americi, gde takođe imam dozvolu za rad.  To je, ipak, njegova odluka i u dogledno vreme ću znati gde će se raditi - kaže dr Đorđević.

U novembru prošle godine Bono je gostujući u emisiji Hauarda Sterna rekao da će verovatno otići u Beograd.

Cena operacije u Srbiji oko 7.000 evra

U Srbiji, ukoliko promena pola ide iz muškarca u ženu, obavlja se samo jedna intervencija koja košta tri do četiri hiljade evra. Ukoliko žena menja pol u muškarca potrebno je obaviti četiri do pet intervencija i sam postupak je komplikovaniji, tako da košta mnogo više, od šest do sedam hiljada evra. U Americi to košta od 20.000 do 60.000 evra.

- Tamo postoje doktori koji rade ovu proceduru najbolje od svih. Oni bukvalno u vaš klitoris mogu da ubace određene ligamente, malo ga povećaju, povežu ga tako da kroz njega možete da mokrite i stave vam implante umesto testisa. Znate, biće mali, ali moći ću da uriniram kroz njega dok stojim. Za mene, to će biti ultimativno dobar osećaj - rekao je tada Bono.

Prva intervencija promene pola u Srbiji obavljena je krajem osamdesetih godina i radio ju je tim lekara predvođen urologom prof. dr Savom Perovićem. Samoj intervenciji promene pola prethodi ozbiljna dvogodišnja priprema pacijenta koju vode psihijatar i endokrinolog.

POVEZANE VESTI

Subota 03.11.2012. 22:33
Vi ameri od nas mozete samo k i da dobijete...
Subota 03.11.2012. 22:34
Ето Боно добићеш киту у Србији.
Nedelja 04.11.2012. 08:14
Честити Боно.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online