Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 07.08.2012.
15:24
Beta A

"Bir fest" počinje 14. avgusta na Ušću

Ovogodišnji Beogradski festival biće održan od 14. - do 19. avgusta u parku Ušće, a organizatori i policija u utorak su najavili pojačano obezbeđenje da se ne bi ponovio incident od prošle godine, kada je u tuči nožem i "bokserom" povređeno devet posetilaca.

Prošle sezone festival je posetilo više od 100.000 ljudi: "Bir fest" u Beogradu
 

Organizatori prijavili prisustvo između 70.000 i 130.000 posetilaca.

"Angažovaćemo dovoljan broj policajaca, veći nego prethodne godine. Posetioci će prolaziti kontra-diverzionu zaštitu i angažovaćemo i vodiče sa psima, konjicu i rečnu policiju na Dunavu", rekao je zamenik načelnika beogradske policije Nikola Laketić na konferenciji za novinare u Domu omladine u Beogradu.

On je odbio da odgovori na pitanje o broju angažovanih policajaca i naveo da će posetioci biti pregledani ili prolazom kroz vrata sa detektorom ili će ih redari i policajci pregledati ručnim detektorima.

Organizatori su obezbeđenje poverili firmi "Sektra konsalting" funkcionera Srpske napredne stranke Gorana Radosavljevića Gurija, koji je rekao da će njegova firma angažovati 300 redara.

Član Gradskog veća Beograda Željko Ožegović iz Demokratske stranke rekao je da će jedna od mera obezbeđenja biti i skraćenje vremena do kojeg će trajati festivalske večeri, i pozvao sve Beograđane da dođu na festival i dobro se provedu.

Prošle godine devet povređenih

Prošle godine je na "Bir festu" u tuči nožem i "bokserom" povređeno devet posetilaca, a Viši sud u Beogradu je 29. maja osudio Ljubomira Trifunovića na sedam godina zatvora, Jovana Jeremića na pet godina i devet meseci, a Aleksandra Radovića na osam meseci zatvora.

"Bir fest je jedna od najznačajnijih manifestacija u Beogradu i Srbiji koja doprinosi afirmaciji Beograda i obogaćivanju turističke ponude glavnog grada", rekao je Ožegović.

Ožegović je podsetio da se gradska odluka o zabrani točenja alkoholnih pića ne odnosi na manifestacije.

Bir fest će u organizaciji Beogradske kulturne mreže ove godine biti održan 10. put, a posetioci će posle besplatnog ulaza moći da piju više desetina različitih piva po cenama koje važe u restoranim ili većim.

Organizatori su ove godine za muzički deo programa angažovali izvođače iz bivše Jugoslavije, uz jedini izuzetak, britanskog di-džeja Pita Tonga.

Nosioci programa biće od vremešnih YU grupe i Dade Topića, koji su vrhunac popularnosti doživeli još za života Josipa Broza Tita, preko njihovih nešto mlađih kolega iz niške Galije, sarajevskih Valentina, Crvene jabuke, Plavog orkestra i Zabranjenog pušenja i beogradskih i zagrebačkih veterana Električnog orgazma,
Partibrejkersa i Psihomodo popa, kao i Van Goga i Kikija i Pilota, bliskih potpredsedniku Vlade Srbije Mlađanu Dinkiću, do zvezda devedesetih poput Darkvud daba, Plejboja, Lav hantersa, Obojenog programa i Ritma nereda.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.08.2012. 19:10
Bear fest...odnosno satanisticki cenatr za unistavanje mozga i jetre ! Kao po obicaju,to nikog ne zanima,bitno je da svi cupkaju,skakucu i piju dok ne padnu... I svima je lepo i bas ih briga sto niko nista ne radi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online