Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 06.07.2012.
15:42
24 sata A

Ejmi dobija spomenik u Beogradu?

Pokrenuta je peticija da Ejmi Vajnhaus dobije spomen - obeležje u Beogradu, i to na Kalemegdanu gde je održala svoj poslednji koncert, a akciju su već podržali mnogi srpski muzičari i kritičari.

Iako se Ejmi nije proslavila u Beogradu, akciju podizanja spomenika podržali i muzičari i kritičari
 

Akciju je pokrenuo portal telegraf.rs i svi zainteresovani mogu svoj glas i podršku, kao i predloge za tačnu lokaciju i vrstu spomen – obeležja ostaviti na na fejsbuk strani “Podignimo spomenik Ejmi Vajnhaus u Beogradu” i (ili) tviter profilu @AmyWinehouseBgd.


- Iako 18. juna prošle godine nije održala koncert za pamćenje, ova diva senzacionalnog glasa zaslužila je da joj se oda počast tamo gde je održala svoj prvi koncert na Balkanu, ispostaviće se i poslednji u kratkoj ali sjajnoj karijeri britanske pevačice koja je nedugo potom 23. jula 2011. preminula u svom stanu u Londonu – navodi Telegraf.rs.

 

Portal podseća da je Ejmi svojim originalnim pesmama za svega nekoliko godina prodrmala svetsku muzičku scenu i ostavila iza sebe sijaset nezaboravnih hitova.

Krajnju reč ima Komisija

 

Inicijativu da ulica, plato ili trg ponesu nečije ime može Komisiji za imenovanje trgova i ulica da podnese svako, od pojedinaca, do udruženja, grupa građana, opština... Isto je i u slučaju inicijative da se u Beogradu postavi spomen – obeležje.


- Predlog mora biti preciziran, sa tačnom lokacijom na kojoj bi se spomen- obeležje nalazilo i jasnom skicom izgleda, uz sve potrebne saglasnosti i dozvole. Ukoliko je u pitanju spomen – obeležje u vidu spomenika Komisija je ta koja razmatra predlog, donosi ocenu i ako je mišljenje pozitivno, konačnu odluku donosi Skupština grada. Ukoliko je u pitanju ploča kao spomen - obeležje, onda krajnju reč ima Komisija – objašnjava Slobodan Stanimirović, predsednik ove Komisije.


- Obeležavanje uspomene na poslednji izlazak na scenu zvezde kakva je bila Ejmi, na dostojanstven način, najmanje je što Beograd može da učini u pisanju jednog poglavlja u istoriji rokenrola i popularne kulture. Očekujemo i podršku Ejmine porodice, kao i podršku britanskih medija i novinara, a već u narednih mesec dana mogli bi i zvanično da predamo inicijativu gradskim vlastima u Beogradu – kaže za "24 sata" Antonije Kovačević, glavni i odgovorni urednik Telegraf.rs.
 

Akcija je već naišla na dobre reakcije i podršku mnogih muzičara, glumaca i kritičara, među kojima su i Peca Popović, Petar Janjatović, Sergej Trifunović, Srđan Gojković Gile, Zvonimir Đukić, Branislav Babić Kebra, Dragoljub Đuričić i drugi.


- To je OK akcija, jer Ejmi Vajnhaus je sigurno jedna od najvažnijih umetnika koji su se pojavili poslednjih 20 godina. Imajući u vidu činjenicu da je njen poslednji koncert bio na Kalemegdanu, ideja ima osnova. Bez obzira što je taj nastup bio tužan, što su je ljudi izviždali, ipak se radi o istorijskom događaju. Uostalom, treba obeležavati trenutke bitne za popularnu kulturu, a Ejmi to sigurno zaslužuje jer iza nje su ostale pesme koje će se slušati decenijama – rekao je Gile.

POVEZANE VESTI

Petak 06.07.2012. 16:02
Ако ова идеја прође , онда смо ми као нација стварно пролупали . Довољно је и видети те " уметнике " од којих је и дошла идеја , све саме моралне наказе .
Petak 06.07.2012. 16:24
E svasta, evro podguzne muve nemaju ni morala, ni karaktera a ni kocnice! Kakva bre Ejmi Vajnhaus? Cime je ona zavredila spomenik u Beogradu i Srbiji? Jel zato sto se jednom prilikom prevrtala po bini? Jel zato sto je ona ocerupana kokoska Biljana srbljanovic histerisala da je Ejmi bice iz svemira, koje mi sabani ne razumemo? I to su dakle zasluge za spomenik??? Dajte te pare nekoj porodici koja nema za leba, barem ce moci da ga kupe narednih godinu dana, 'ebala vas Ejmi! A ako vec imate kintu za tu nameni i cvrsto ste reseni da nekome erektujete spomenik, pa dignite ga Danilu Bati Stojkovicu na primer, sigurno ga je vise zasluzio u Beogradu od Vajnhausa!
Petak 06.07.2012. 17:00
који ће нам ку*ац њен споменик!? била је наркоманка класична! боље те паре које би за споменик дали дајте бескућницима, нахраните их макар... емји... па стварно свашта пада на памет нашем народу! ајде телеграф.рс нека покрене неку хуманитарну акцију а не да даје глупе предлоге!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online