Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 04.06.2012.
13:03
Vesti A

Ručak kod Dodika, poljubac za Majdu

Ne pamti se kada je na centralnom gradskom trgu u Banjaluci bila veća gužva kao u petak uveče kada su brojni obožavaoci Zdravka Čolića (61) zakrčili ne samo trg, već i okolne ulice želeći da budu deo koncertnog spektakla "Noć za pamćenje".

Najvernija obožavateljka: Majda i Čola

Više od 30.000 ljudi, među kojima je naviše bilo dama od devojčica do bakica tiskalo se uz binu s nestrpljenjem iščekujući da se na sceni pojavi Čola. A, on je istrčao poput mladića i zapevao "Sinoć nisi bila tu". Nastala je cika i vriska, a ka bini je poletelo cveće i plišane igračke.


- Dobro veče, Banjaluko! Hvala vam što ste došli - pozdravio je prisutne Čolić i zapevao "Produži dalje", "Čija je ovo zvijezda", "Prava stvar", "Ko te ljubi kada nisam tu", "Jedina", "Okano", "Glavo luda", uz koje su čak i bakice razmrdale kukove! A, na trgu u masi sveta žena svih godina od onih koje su još '70-ih godina ludovale i uzdisale za Čolom, njihove ćerke, ali i unuke. Na sceni se nenadano pojavila i legendarna bakica 70-godišnja Majda, koja je pre nešto više od mesec dana napravila žestoku scenu na njegovom koncertu u Zenici kada je obezbeđenje sprečilo da dođe do Čole. Ovog puta nije bilo problema sa obezbeđenjem, Majda se popela na scenu i poklonila Čoli cveće, a on je poljubio u obraz i zahvalio joj se na pažnji koju mu pruža više od četiri decenije.

Samo za vas: Raspevani Zdravko Čolić

Starica je pocrvenela kao šiparica, ali se nije onesvestila od uzbuđenja i sreće. Iako je koncert trajao puna tri sata publika nije želela da ga pusti da siđe sa bine, pa je vraćen na bis i otpevao je hitove "Zvao sam je Emili", "Kao moja mati" i "Ti si mi u krvi", koja je izazvla burne emocije i suze na mnogim licima, a nastup je završen vatrometom.


Povodom koncerta Čolu je u petak popodne u hotelu Kaldera, gde je bio smešten, posetio i Milorad Dodik, predsednik Republiike Srpske, koji ga je lično pozvao da zapeva Banjalučanima.


- Upoznao sam Čolića s opštom situacijom u RS i kako se sve kreće, iz potrebe da sazna gde nastupa. On godinama ovde ima svoju brojnu publiku i iz tih razloga smo dali podršku njegovom koncertu - rekao je Dodik i istakao da njegov kabinet, Vlada RS i grad Banjaluka nisu izdvojili sredstva za njegov nastup, već da je koncert materijalno podržan na drugačiji način.


- Nismo izdvajali sredstva, a koncert smo podržali sa stanovišta poziva ljudima da reklamiraju firme. Koncert organizuje jedna agencija koja je napravila ugovore i regulisala sve te odnose i to je tradicionalan način. Sponzori su sasvim normalna stvar u ovom poslu - kazao je Dodik, koji zbog neodložnih obaveza nije prisustvovao koncertu, ali se sa Čolićem ponovo sastao u subotu popodne na ručku u rezidenciji pored Vrbasa, a jeli su ribu.

Dodik dobio opkladu


Kako "Vesti" saznaju, u kabinetu Milorada Dodika uoči Čolinog koncerta pala je neobična opklada - Dodik je tvrdio da u Banjaluci neće padati kiša tokom koncerta i opkladu je dobio. Nije poznato u šta se kladio sa svojim saradnicima, ali se predsednik RS pokazao i kao dobar prognostičar kada je u pitanju vremenska prognoza. Inače, kiša je u Banjaluci padala do večernjih sati, da bi uoči početka koncerta potpuno stala, pa ni kap nije pala dok je Čola pevao.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.06.2012. 13:08
Cola je andjeo s neba ...pre desetak godina imao je koncert u Budvi i sve vreme dok nije nastupio padala je kisa i duvao neki vetar...bili smo razocarani misleci da ce vreme da sve pokvari ali neverovatno kad je izasao za pet minuta vreme se poboljsalo...ni kise ni vetra...uvek se rado secam kakav stimung taj covek napravi i kako ga masa odusevljeno pozdravlja...legenda bio i ostao...
Utorak 05.06.2012. 08:17
Dakle, Čolić je ipak morao da poljubi "babu".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online