Ponedeljak 04.06.2012.
13:03
Vesti

Ručak kod Dodika, poljubac za Majdu

Najvernija obožavateljka: Majda i Čola

Više od 30.000 ljudi, među kojima je naviše bilo dama od devojčica do bakica tiskalo se uz binu s nestrpljenjem iščekujući da se na sceni pojavi Čola. A, on je istrčao poput mladića i zapevao "Sinoć nisi bila tu". Nastala je cika i vriska, a ka bini je poletelo cveće i plišane igračke.


- Dobro veče, Banjaluko! Hvala vam što ste došli - pozdravio je prisutne Čolić i zapevao "Produži dalje", "Čija je ovo zvijezda", "Prava stvar", "Ko te ljubi kada nisam tu", "Jedina", "Okano", "Glavo luda", uz koje su čak i bakice razmrdale kukove! A, na trgu u masi sveta žena svih godina od onih koje su još '70-ih godina ludovale i uzdisale za Čolom, njihove ćerke, ali i unuke. Na sceni se nenadano pojavila i legendarna bakica 70-godišnja Majda, koja je pre nešto više od mesec dana napravila žestoku scenu na njegovom koncertu u Zenici kada je obezbeđenje sprečilo da dođe do Čole. Ovog puta nije bilo problema sa obezbeđenjem, Majda se popela na scenu i poklonila Čoli cveće, a on je poljubio u obraz i zahvalio joj se na pažnji koju mu pruža više od četiri decenije.

Samo za vas: Raspevani Zdravko Čolić

Starica je pocrvenela kao šiparica, ali se nije onesvestila od uzbuđenja i sreće. Iako je koncert trajao puna tri sata publika nije želela da ga pusti da siđe sa bine, pa je vraćen na bis i otpevao je hitove "Zvao sam je Emili", "Kao moja mati" i "Ti si mi u krvi", koja je izazvla burne emocije i suze na mnogim licima, a nastup je završen vatrometom.


Povodom koncerta Čolu je u petak popodne u hotelu Kaldera, gde je bio smešten, posetio i Milorad Dodik, predsednik Republiike Srpske, koji ga je lično pozvao da zapeva Banjalučanima.


- Upoznao sam Čolića s opštom situacijom u RS i kako se sve kreće, iz potrebe da sazna gde nastupa. On godinama ovde ima svoju brojnu publiku i iz tih razloga smo dali podršku njegovom koncertu - rekao je Dodik i istakao da njegov kabinet, Vlada RS i grad Banjaluka nisu izdvojili sredstva za njegov nastup, već da je koncert materijalno podržan na drugačiji način.


- Nismo izdvajali sredstva, a koncert smo podržali sa stanovišta poziva ljudima da reklamiraju firme. Koncert organizuje jedna agencija koja je napravila ugovore i regulisala sve te odnose i to je tradicionalan način. Sponzori su sasvim normalna stvar u ovom poslu - kazao je Dodik, koji zbog neodložnih obaveza nije prisustvovao koncertu, ali se sa Čolićem ponovo sastao u subotu popodne na ručku u rezidenciji pored Vrbasa, a jeli su ribu.

Dodik dobio opkladu


Kako "Vesti" saznaju, u kabinetu Milorada Dodika uoči Čolinog koncerta pala je neobična opklada - Dodik je tvrdio da u Banjaluci neće padati kiša tokom koncerta i opkladu je dobio. Nije poznato u šta se kladio sa svojim saradnicima, ali se predsednik RS pokazao i kao dobar prognostičar kada je u pitanju vremenska prognoza. Inače, kiša je u Banjaluci padala do večernjih sati, da bi uoči početka koncerta potpuno stala, pa ni kap nije pala dok je Čola pevao.

2024 © - Vesti online