Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 09.04.2012.
22:08
Blic A

Žera otišao na Pelješac da živi u divljini

Dražen Žerić Žera, pevač "Crvene jabuke", preselio se na Pelješac sa suprugom Barbarom i ćerkicama bliznakinjama. Čuveni Sarajlija kaže da ga je život u prirodi, bez automobila i mobilnog telefona, preporodio.

Na Pelješcu vreme kao da je stalo

"Počeo sam da živim mirnije. Plovim pomalo, izvadio sam i plovidbenu dozvolu. Naravno, nemam jahtu, a i nisam od tih što se vole slikati, a ne znaju plivati. Imam drveni čamac sa motorom 'tomos 4', pa lagano idem, a naučio sam i da vadim lignje. To se radi u septembru, kada sunce zađe", znalački priča novopečeni ribar.

Upravo na Pelješcu tadašnji zakleti neženja upoznao je ljubav svog života, 24 godine mlađu Barbaru. Ona je bila konobarica u prizemlju zgrade u kojoj je iznajmio apartman. Kako je njegovo letovanje trajalo dva meseca, imali su vremena da se zaljube i shvate da su baš jedno za drugo. Ubrzo su dobili i bliznakinje, a sarajevski roker pokazao se kao dobar i brižan otac.

"Na Pelješcu se ništa nije promenilo od '58. godine", nastavlja Žera priču o svojoj oazi: "Nema diskoteka, buke, automobila, di-džeja da mi lupa i tera galebove, ali zato ima magaraca, pevaju klape... Živim u starom kamenom, polunameštenom selu. Mogu da idem u šortsu po ceo dan. Tako opušteno si nekada mogao i Sarajevom hodati, bez obzira čime se baviš, a sada odmah kažu: 'Vidi papka kako se obukao!' A najviše mi se sviđa što mi na Pelješcu ni mobilni telefon nema signal, osim na jednom mestu gde se odbija o neku stenu".

Žera kaže da svoju čuvenu frizuru (model osamdesete) pravi kod jednog brice, pa kad ga, kako kaže, "ovi fensi stilisti" pitaju gde se frizira, on im kaže da dođu da vide.

"Tamo ti nas petorica platimo šišanje koliko bi u Zagrebu ili Beogradu bilo jedno pranje kose! Ma, stvarno sam se odmorio od gradskog foliranja, gužve, buke... Baš kažem sebi, jesi li hteo ceo život da imaš vinograd? Evo ti ga pred kućom! Jesi li hteo maslinovo ulje? Evo ga!", zaključuje Žera i najavljuje dolazak u Beograd 21. aprila i koncert u Hali sportova.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.04.2012. 23:22
Pametan.....sad je svoj...
Utorak 10.04.2012. 06:58
Pravo mesto za pisanje pesama.
Utorak 10.04.2012. 09:42
Eto kako se politika igra sa životim običnih ljudi koji misle da su dostigli neke visine. Što kaže Bora"Beže dok je sveže!" Naime, pre neki dan bivši DB-ovac je isprozivao sve pop-rok njuške ex Yu muzike i Žera je morao da se skloni. http://www.urbanasrbija.com/vest57.html#
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online