Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 22.03.2012.
13:45
Jutarnji.hr A

Severina i Milan tuže novinare zbog fotografija sina

Prvi Severinin izlazak u javnost posle porođaja, na iznenađenje mnogih, pretvorio se u otvoreni rat pevačice s novinarima. Fotografi jednog magazina na terasi Severininog stana u Splitu snimili su razneženu pevačicu sa sinom u naručju. Ukoliko objave ove fotografije to će ih skupo koštati, sudeći po Severininom i Milanovom stavu.

Severina i Milan ne žele da ceo Balkan zna ko im je dete

Brzinom munje proneo se glas da su fotografi navodno provalili na nečiju terasu u zgradi preko puta Severininog stana kako bi je fotografisali, jer sa ulice terasa nije mogla da se snimi. Ova informacija, međutim, juče je demantovana u splitskoj policiji.

Čim su saznali da jedan magazin ima fotografije njihovog sina Severina i Milan Popović pokušavali da su da spreče objavljivanje, angažovali su advokate, javnog pravobranioca za decu, a navodno čak i policiju.


Severinin menadžer Tomislav Petrović hrvatskim medijima je u ponedeljak veče, oko pola sata posle 22 časa, poslao saopštenje u kome upozorava sve medije koji nameravaju da prenesu fotografije Severininog sina da će uslediti tužba.

"Magazin 'Story' objaviće fotografije Severine i njenog sina Aleksandra. Fotografije su snimljene na terasi Severininog stana u Splitu i biće objavljene uprkos zahtevu roditelja da se ne objavljuju. Molim vas da fotografije ne prenosite u svojim medijima, a protiv 'Storyja' će biti podnesene odgovarajuće prijave nadležnom sudu. Ponavljamo zahtev da se poštuje Zakon o medijima. O ovom grubom kršenju zakona i Kodeksa časti hrvatskih novinara izvestićemo i Hrvatsko novinarsko društvo, Veće za medije i pravobraniteljicu za decu, od kojih očekujemo da postupe u skladu sa svojim ovlašćenjima", piše u dopisu Severininog menadžera.

"Ništa vam više trenutno ne mogu reći, osim da smo u kontaktu s Jadrankom Sloković (poznata advokatica Iva Sanadera), koja će u naše ime preduzeti sve pravne radnje", dodao je novinarima "Jutarnjeg lista" Severinin menadžer.

U "Storyju" ističu da je "Severina najveća zvezda u Hrvatskoj, a 'Story' najveći magazin o poznatima, i kao takav normalno je da prati svaki njen korak". U saopštenju koje je potpisala direktorka ovog magazina piše da oni "poštuju dostojanstvo, privatnost, ugled i čast građana, posebno dece, omladine i porodice, i da se u svom poslovanju u potpunosti pridržavaju svih pozitivnih zakonskih propisa". Međutim, direktorka magazina naglašava da fotografijama Severine "nisu javnosti otkrili identitet deteta, niti su na bilo koji način ugrozili njegovu dobrobit".

POVEZANE VESTI

Petak 23.03.2012. 07:35
Severina kada je kretala da se bavi pevačkim poslom, tražila je sve veću zastupljenost u novinama, sada joj smeta. Navučeš novinare na svoj trag, onda ih odbijaš.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online