Četvrtak 22.03.2012.
13:45
Jutarnji.hr

Severina i Milan tuže novinare zbog fotografija sina

Severina i Milan ne žele da ceo Balkan zna ko im je dete

Brzinom munje proneo se glas da su fotografi navodno provalili na nečiju terasu u zgradi preko puta Severininog stana kako bi je fotografisali, jer sa ulice terasa nije mogla da se snimi. Ova informacija, međutim, juče je demantovana u splitskoj policiji.

Čim su saznali da jedan magazin ima fotografije njihovog sina Severina i Milan Popović pokušavali da su da spreče objavljivanje, angažovali su advokate, javnog pravobranioca za decu, a navodno čak i policiju.


Severinin menadžer Tomislav Petrović hrvatskim medijima je u ponedeljak veče, oko pola sata posle 22 časa, poslao saopštenje u kome upozorava sve medije koji nameravaju da prenesu fotografije Severininog sina da će uslediti tužba.

"Magazin 'Story' objaviće fotografije Severine i njenog sina Aleksandra. Fotografije su snimljene na terasi Severininog stana u Splitu i biće objavljene uprkos zahtevu roditelja da se ne objavljuju. Molim vas da fotografije ne prenosite u svojim medijima, a protiv 'Storyja' će biti podnesene odgovarajuće prijave nadležnom sudu. Ponavljamo zahtev da se poštuje Zakon o medijima. O ovom grubom kršenju zakona i Kodeksa časti hrvatskih novinara izvestićemo i Hrvatsko novinarsko društvo, Veće za medije i pravobraniteljicu za decu, od kojih očekujemo da postupe u skladu sa svojim ovlašćenjima", piše u dopisu Severininog menadžera.

"Ništa vam više trenutno ne mogu reći, osim da smo u kontaktu s Jadrankom Sloković (poznata advokatica Iva Sanadera), koja će u naše ime preduzeti sve pravne radnje", dodao je novinarima "Jutarnjeg lista" Severinin menadžer.

U "Storyju" ističu da je "Severina najveća zvezda u Hrvatskoj, a 'Story' najveći magazin o poznatima, i kao takav normalno je da prati svaki njen korak". U saopštenju koje je potpisala direktorka ovog magazina piše da oni "poštuju dostojanstvo, privatnost, ugled i čast građana, posebno dece, omladine i porodice, i da se u svom poslovanju u potpunosti pridržavaju svih pozitivnih zakonskih propisa". Međutim, direktorka magazina naglašava da fotografijama Severine "nisu javnosti otkrili identitet deteta, niti su na bilo koji način ugrozili njegovu dobrobit".

2024 © - Vesti online