Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 19.02.2012.
09:27
Blic A

Nikola Kojo "beži" iz Beograda

Nikolu Koju, osim u filmovima, nemamo priliku da vidimo u nekom intervjuu, međutim u emisiji Tanje Peternek-Aleksić, "Kao sav normalan svet", Nikola Kojo pričao je o svojim ulogama, pozorištu kao i odlasku iz Beograda.

Legenda srpskog glumišta - Nikola Kojo
 

Којо је na filmu debitovao sa nepunih 11 godina, ulogom dečaka Ivana u filmu "Rad na određeno vreme". Tokom osamdesetih godina odigrao je zapažene uloge u filmu "Igmanski marš", TV seriji "Sivi dom" i jednu od glavnih uloga u tri nastavka veoma popularnog filmskog serijala "Lude godine". Međutim na Akademiji to mu nije pomoglo da prođe na ispitu. Nakon prvog polaganja kada je pao rekao je sebi, ma nikada više, drugi put nakon vojske rekao je:

- Ako sada ne prođem dižem ruke, međutim kada sam rešio da polažem ispit treći put rekao sam sebi, e ako treba ima da polažeš do staračkih dana, i prošao sam - rekao je naš najpopularniji glumac.


Znajući kakve se muke donosi glumački posao svojoj ćerki ne bi nikada dozvolio da se bavi glumom:
 

- Znam kako je i kako sam ja prošao i koliko ovaj posao ima stresnih momenata, nikada joj ne bih dozvolio da se bavi glumom, ne treba joj to, rekao je Nikola i dodao:
 

Nikola Kojo ispričao je i da je on prvi glumac koji je ikada dobio napismeno otkaz u Ateljeu 212:
 

- To su bile teške devedesete godine, 6 maraka mi treba da odem na probu još 6 maraka da odem na predstavu, račun u bifeu Ateljea 2000 maraka, a meni plata 5 maraka, to ne znači da sam mnogo pio, samo da vreme nije bilo normalno, ispričao je Kojo i nastavio:

 

- Taj otkaz mi je doneo i neke dobre stvari, uvek kada se setim tog perioda kažem sebi "Ko zna zašto je to dobro".

 

Kada je snimao prvi deo sada legendarnih "Anđela" mislio je da će to biti samo mladalačka komedija i da neće biti šanse da postane legendarni film, eto kako se samo čovek prevari. Priznao je i kako je nekoliko puza želeo da pobegne iz zemlje ali je ostajao zbog svoje porodice i prijatelj, ali jednom čak i zbog zasićenja i zbog toga se najviše kaje.


- Miloš Forman je inače moj omiljeni režiser i pozvao me je u Prag na razgovor za jednu važnu ulogu, znači ne na kasting već na razgovor. Ne znam šta mi je tada bilo ali sam odgovorio:"Ne mogu sada, jako sam umoran". Ne znam zašto sam to rekao i kajem se zbog toga i dan danas - ispričao je glumac.

Nikola Kojo nije samo umoran bio za Formana, već je i sada umoran od života u gradu i sa svojih 15-ak prijatelja iz javnog života planira odlazak na selo:

- Premoren sam od života u gradu, jurcanja za parkingom, od nervoznih vozača i tako dalje i rešio sam sa prijateljima da odem odavde. Kupili smo jedan lep komad zemlje na kome ćemo napraviti tipske kućice, bazen teniske terene, jednu malu komunu. Razgovarali smo o tome i možda bismo napravili jedan edukativni rijaliti šou kao dokaz da se može bez grada, da je cela poenta da za stan u Beogradu negde u Srbiji možeš da napraviš ogromnu kuću, bazen, sve što poželiš, da budeš na zdravom vazduhu i da ti iz dnevne sobe seže pogled, otkrio je Nikola svoje planove.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online