Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 03.02.2012.
12:44
Blic A

"Pevam za Svetog Trifuna, a ne Dan zaljubljenih"

Jedan od najpopularnijih domaćih kantautora Vlado Georgiev nastupiće 14. februara u Belekspo centru i, iako je novi album najavio za „sunčane dane proleća“, publika će na koncertu imati priliku da čuje barem jednu novu pesmu. Bez obzira na to što će mnogi pomisliti da je povod koncerta Dan zaljubljenih, Vlado potencira da je njegov motiv Dan Svetog Trifuna, i to iz više razloga.

Vlado peva za ljubitelje vina, a Lena za ponekog zaljubljenog

"Amerikanizacija je počela da kvari sve naše tradicije, čak i naše svece. Naravno da ću te večeri čestitati i rimokatolicima Svetog Valentina, ali bazično ja pravim koncert za Svetog Trifuna. Na kraju krajeva, zaljubljen možeš biti svaki dan u godini, ali jedan dan imamo sveca, zaštitnika vina i vinogradara, i mislim da je potpuno u redu na taj dan, u njegovu čast, popiti malo dobrog vina i biti s nekim ko ti je drag", priča popularni pevač.

On kaže da je i sam ljubitelj dobrog vina, koje i ne smatra pićem. "Ja uglavnom pijem crveno vino. Vino čak nije piće, ono je nešto iznad toga. Nije ni hrana ni alkohol. U vinu je, osim istine, i mnogo kreacije, mnogi su napisali najveće stvari, slikali najlepše slike, vajali najlepše skulpture i gradili najlepše građevine inspirisani upravo vinom. Ono je institucija sama za sebe i treba ga poštovati, i to ću upravo i raditi 14. Februara", kaže kantautor.

Iako je koncert posvećen Svetom Trifunu, Georgiev naglašava da će tu biti pesama i za one pomalo zaljubljene.

"Osim za ljubitelje vina, koncert je i za one koji su pomalo zaljubljeni. To znači da si to ti, da sam to ja, da su to svi ljudi oko nas. Čak i oni koji su mnogo zaljubljeni u nekoga možda su pomalo zaljubljeni u sebe. Ili su mnogo zaljubljeni u nekoga, a pomalo u nekoga drugog, i to može biti. Ja sam uvek pomalo zaljubljen u nekoga, a kada bih još bio zaljubljen u sebe, sebi bih mnogo pomogao", zakomplikovao je Vlado odgovor na pitanje o zaljubljenosti.

Iako, kako kaže, vino utiče na kreativnost, nije mu mesto u studiju "Barba", gde radi na svom novom albumu, koji najavljuje za proleće.

"Piće kvari fokus i vrlo retko u studiju ima prilike da se bilo šta popije. Ali, recimo, volim da pijem vino kada pišem neku pesmu. Ali u studiju ne, piće i studio ne idu zajedno. Što se tiče novog albuma, on stiže s lepim sunčanim danima proleća. Ne bih da ga najavljujem nešto specijalno, samo ću ga pustiti, kao što sam radio i do sada", kaže Barba.

Džez pevačica Lena Kovačević, s kojom je Vlado sedeo u žiriju "Prvog glasa Srbije", 14. će februara otpevati par pesama u duetu sa Georgievim.


"Moja prijateljica Lena Kovačević biće gost na koncertu jer ona može da otpeva nešto emotivno za tu priliku. Ona neka peva za zaljubljene, ja ću pevati za ljubitelje vina", rekao je uz osmeh Georgiev.

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Romantika od Barbe
Petak 03.02.2012. 13:26
Naravno Vlado da je to prvo nas Sveti Trifun koga mnogi zaboravljaju da je 14. februara...nekako im se vise svidja da kazu da je dan zaljubljenih Valentin...i jeste ali kod katolika...meni je Sveti Trifun jednom doneo neizmernu srecu jer se rodio moj sestric a ovde gde sam na dan zaljubljenih razmenjuju se pokloni izmedju partnera...sve je to jako lepo i razlog da se popije vince...
Utorak 14.02.2012. 10:41
bravo Vlado,mi smo Pravoslavci
Petak 03.02.2012. 14:13
Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail: zaradimopolako @ live.com
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online