Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.07.2011.
08:23 >> 11:21h
Beta A

Eksplozija energije za kraj Exita

"Grajndermen" i Nik Kejv nastupili su sinoć kao poslednje zvezde ovogodišnjeg "Exit" festivala na "mejn stejdžu" i priredili publici u Novom Sadu eksploziju energije i nezaboravan provod. Koncert "Grajndermena" je počeo 30 minuta posle ponoći, a Nik Kejv je u svom stilu vladao svakim metrom bine, svirao je gitaru i klavijature i nekoliko puta sišao u publiku penjući se na zaštitnu ogradu i pružajući obožavaocima mikrofon da pevaju umesto njega.

Bend je publici pružio sat vremena beskompromisne gitarske svirke, a da u prvim redovima ispred bine vlada potpuni haos, videlo se iz ogromnog oblaka prašine koji se podigao na taktove prve pesme pod nazivom "Mickey Mouse and the Goodbye Man".

Publika je uspela da vrati bend na bis kada su odsvirali još dve pesme.

Na glavnoj bini je pre "Grajndermena" vladala potpuno drugačija atmosfera tokom koncerta britanskog trip hop benda "Portished" na kojem je pevačica Bet Gibons svojim fenomenalnim glasom sasvim jasno dočarala mračnu atmosferu najvećih hitova benda.

"Portished" je počeo koncert pesmama sa svog poslednjeg albuma "Third", a publika je ipak oduševljeno dočekala izvedbu bendovog najvećeg hita "Glory box" i otpevala ga u glas. Pevačica Bet Gibons je pred kraj koncerta sišla među publiku, srdačno se pozdravljala sa svojim obožavaocima i fotografisala se s njima.

Na "mejn stejdžu" su poslednje večeri nastupili i "I-plej" iz Beograda, nakon njih na binu su izašli "Big audio dajnamajt", bend koji je osnovao Majk Džons, bivši gitarista i pevač legendarnog britanskog benda "Kleš", i zatim "Disciplin A Kitschme".

Tokom poslednje večeri festivala na "fjužn bini" nastupili su i beograđani "Ola Horhe" i "Multietnička atrakcija", koji su potpisnici "Exit label", a pred punom binom nastupili su i miljenici domaće publike "Partibrejkersi".

U tri sata "fjužn binu" za ovu godinu zatvorili su "Laibach", a iako je ovaj bend već svirao na Exitu, koncert je ispratilo više hiljada obožavalaca ovog nesvakidašnjeg benda koji je još jednom opravdao svoju reputaciju.

U tri časa na Exitovoj "dens areni" nastupio je producent, di-džej i glumac iz Berlina Paul Kalkbrener, koji je u toku dana na konferenciji za novinare najavio novi album "Icke Wieder" i rekao da ga njegovi obožavaoci mogu očekivati za mesec dana.

"Dens arenu", a i celokupan festival, u pola sedam ujutru je tradicionalno zatvorio Marko Nastić, zajedno sa Dejanom Milićevićem i Markom Milosavljevićem. Ovo je bio poslednji program na ovogodišnjem Exitu, ali neumorna publika je i dalje plesala uz omiljenog di-džeja na ovim prostorima.

Na "eksploziv bini", namenjenoj ljubiteljima tvrdog gitarskog zvuka, tokom večeri je nastupio i dugo očekivani nemački metal bend "Kreator". Na prostor ispred bine bilo je nemoguće ući pred sam nastup benda, a pevač Miland Petroza više je puta zahvalio na podršci.

Na "exit music live bini" ponovo su nastupili bend "Darkwood Dub", koji su nastup imali i prvog dana na "mejn stejdžu", ali je posećenost koncerta bila ponovo toliko velika da su organizatori morali da zatvore ulaz u prostor ispred bine zbog malog kapaciteta.

Jedna od najposećenijih bina i ove godine bila je "Positiv Vibrations
Stage", odnosno bina na kojoj se pušta rege muzika. Posetioci festivalai jutros su s di-džejevima i pevačima zatvorili festival u najboljem raspoloženju.

Dvanesti Exit počeo je 7. jula, a završio se danas u ranim jutarnjim časovima. Tokom četiri dana festivala, po izveštajima iz policije, kroz Petrovaradinsku tvrđavu prošlo je oko 40.000 ljudi na dan.

Ove godine Exit je dobio i svog dvomilionitog posetioca, Stašu Vukadinović iz Zrenjanina, kojoj su obezbedili vredne nagrade, želeći tako da se zahvale svima koji su proteklih godina posećivali festival.

U Exitovom kampu, koji je bio otvoren od 5. jula do kraja festivala, organizatori procenjuju da je boravilo blizu 10.000 posetilaca, od kojih je polovina iz sveta.

Exit je i ove godine publici ponudio nastupe vise od 600 izvođača, a program se odvijao na 20 bina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online