Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 01.07.2011.
15:20
Vestionline A

Princ Albert sklopio građanski brak

Princ Albert II od Monaka oženio se danas južnoafričkom plivačicom Šarlin Vitstok i učinio je svojom princezom, otvorivši kapije svoje palate kako bi ovaj događaj proslavio zajedno sa svojim podanicima.

Princ Albert i njegova izabranica Šarlin Vitstok
 

Svih 7.810 punoletnih stanovnika ove male mediteranske kneževine bili su pozvani na posluženje u palati Grimaldijevih koja vekovima stoji na brdu iznad glavne marine ovog poreskog raja.

Mašući crveno-belim zastavicama, masa okupljenih građana veselo je uzviknula kada su Albert i Šarlin razmenili zavete na građanskoj ceremoniji u prestonoj dvorani koju je predvodio predsednik državnog saveta, Filip Narmino i koja je direktno prenošena preko ogromnih video bimova postavljenih na nekoliko mesta u gradu.

Mladenci, koji su delovali pomalo nervozno, sedeli su na ružičastim stolicama sa visokim naslonom, a Šarlin je nosila plavu haljinu.

Grejs Keli i Princ Renije

Mnogi u Monaku su odahnuli nakon današnjeg venčanja. Naime, 53-godišnji princ je svojim podužim statusom neženje počeo ozbiljno da trenira strpljenje svojih podanika koji su poslednji put pratili venčanje svog monarha pre više od 50 godina kada se Albertov otac Renije oženio holivudskom lepoticom Grejs Keli, koja je poginula u automobilskoj nesreći pre nešto manje
od tri decenije.

 

Proslava venčanja je inače počela još juče uveče koncertom grupe ''The Eagles" kome su prisustvovali mladenci zajedno sa nekoliko hiljada obožavalaca iz zemlje i okoline.

 

Sutra će par obaviti reprizu venčanja, ovog puta u verskom obredu u renesansnoj crkvi Sveti Jovan krstitelj, nakon čega će biti održana gala večera.

Kraljevska palata dugo je čuvala u tajnosti listu zvanica za današnju i sutrašnju ceremoniju, ali je sinoć ta lista obelodanjena.

Među zvanicama su glumac Rodžer Mur koji je 1970ih i 1980ih glumio Džejmsa Bonda, modni dizajner Karl Lagerfeld, sopran Rene Fleming, kao i najbogatiji čovek u Francuskoj Bernar Arno.

Na venčanje su pozvani brojni sportisti kao i italijanski dizajneri Roberto Kavali i Djorđo Armani - koji je dizajnirao venčanicu, kao i mankekenke Naomi Kempbel i Karolina Kurkva.

Vitstok je rođena u Zimbabveu, ali se kao dete preselila u Južnu Afriku za koju je plivala na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Alberta je upoznala na plivačkom takmičenju u Monaku 2000. godine i preselila se u Monako 2006. godine.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.08.2011. 18:43
i
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online