Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 17.06.2011.
11:21
Blic A

Sulude želje zvezda "Egzita"

Džamirokvaj ne želi neonke u bekstejdžu, sa sobom vodi i svitu od preko 20 ljudi, jede samo “beluga” kavijar i pije šampanjac. “Arcade Fire” bi masažu pre nastupa, a đakonije koje će im se dopremiti iz inostranstva mogu da jedu samo srebrnim escajgom. Ovako ukratko izgleda spisak zahteva učesnika muzičkog festivala “Egzit”, koji će ovog jula nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi, ali samo ukratko, jer detaljniji opis svih njihovih prohteva upućenih organizatorima tek sledi.

Džamirokvaj samo hoće kavijar i šampanjac

Džej Kej, odnosno Džamirokvaj, ove godine dolazi u Novi Sad, kao najveća zvezda festivala, a u skladu s tim idu i zvezdani zahtevi, želje i zamisli poznatog muzičara i njegove pratnje.

Njegovu pratnju čini 26 ljudi, koji će biti smešteni u jednokrevetnim sobama, a muzičar u luksuznom apartmanu i to u hotelu koji mora imati pet zvezdica. Izričito je napomenuto da se za vreme njegovog nastupa iz bekstejdža moraju ukloniti sve neonke, da osvetljenje mora biti prijatno, a organizator će takođe morati da se potrudi da iz okruženja ukloni bilo kakve neprijatne mirise! Kad su u pitanju zahtevi za piće, izvođači su bili skromniji.

Za bend je traženo nekoliko boca najkvalitetnijeg francuskog vina, šampanjac, kao i francusko pivo "kronenberg", iz pivare koja postoji od 1664. godine. Džamirokvaj je tražio i vrhunski kavijar "beluga", teglu organskog meda i specijalni kineski čaj za energiju na bazi saća.

Kapriciozni di-džej

 

Jedan od najzanimljivijih zahteva organizatorima je prosledio Stiv Aoki, di-džej koji nastupa na "Dens areni", koji je tražio i tortu, na kojoj treba da bude ispisano "Autoerotique: Turn up the volume".

Potpuna suprotnost stranim zvezdama je domaći bend "Svi na pod" koji ove godine nastupa na "Fjužn bini", a koji je u odeljku za gostoprimstvo napomenuo: "Svi na pod" nemaju velike i posebne zahteve, a cene svako dobro gostoprimstvo.

Pred publiku će izaći trećeg dana festivala u subotu 10. jula, kada će promovisati i svoj novi materijal "Rock Dust Light Star", a da bi ostavio dobar utisak na sve obožavatelje, energija će mu svakako biti potrebna.
 

Međutim, zahtevi Džamirokvaja nisu ništa u poređenju sa onim koji su pristigli od kanadskog benda "Arcade Fire". Bend je zahtevao maserku koja će doći direktno na tvrđavu, a u skladu s tim u bekstejdžu treba da im se obezbedi posebna soba za masažu.

Kako su velike pristalice zaštite životne sredine, insistiraju da u bekstejdžu sve treba da im bude posluženo na biorazgradivom posuđu, uz izričitu zabranu korišćenja stiropora. Međutim, i tu ima izuzetaka te tako za večeru zahtevaju da im hrana bude poslužena iz porcelanskog posuđa, dok pribor mora biti od srebra.

Bendu je takođe od izuzetne važnosti, što su posebno i naglasili, da im čaj bude poslužen iz čajnika od nerđajućeg čelika, a kad požele nešto da prezalogaje pre nastupa, obroke će im u bekstejdžu spremiti njihov kuvar. Na organizatorima je samo da obezbede sveže namirnice koje nisu ni dostupne u ovom delu sveta. Na samoj sceni im se mora obezbediti 84 peškira, a pušenje u njihovoj okolini strogo je zabranjeno pre i za vreme njihovog nastupa.

POVEZANE VESTI

Petak 17.06.2011. 12:17
Sta sve nece izmisliti razmazene zvezde i zvezdice. Znam da ne moze, ali ja bih uslovila da sve sto im treba sami plate, plus da debeeelo plate ako hoce na EXIT.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online