Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.05.2011.
20:16
Mondo A

Počinje "groznica" Evrovizije

Prvi takmičari 56. Pesme Evrovizije, među kojima je i srpska predstavnica Danica Radojičić Nina, su stigli u Dizeldorf i prve probe su već počele.

Ovogdišnja Evrovizija održaće se u Dizeldorfu
 

 

Otvaranjem pres centra počeće popularno nazvane - "Evronedelje", odnosno vreme od dve sedmice uoči samih takmičenja, tokom kojih će učesnici imati probe, držati konferencije za novinare, družiti se sa fanovima, obilaziti grad i predstavljati svoje pesme.

Prvi "krug" proba od po 40 minuta, počinje 1. maja, kada će se zvanično predstaviti učesnici prvog polufinala, među kojima i predstavnica Srbije, dok drugi krug kraćih proba kreće 5. maja.

Direktni finalisti, predstavnici zemalja osnivača Eurosonga - Španije, Nemačke, Francuske i Velike Britanije, kojima se posle 13 godina pridružila i Italija, imaće probe od 7. maja. Posle svake probe takmičare očekuju konferencije za novinare.

Najveće evropsko muzičko takmičenje ove godine okupiće 43 učesnika, što je rekordan broj postignut na 53. Evrosongu, održanom 2008. u Beogradu. Polufinalne večeri su 10. i 12. maja, a finale 14. maja.

Za mesto održavanja Evrosonga izabrana je "Espri arena" - "dom" fudbalskog kluba "Fortuna Diseldorf", čiji je kapacitet 54.400 mesta na utakmicama, dok će za potrebe Pesme Evrovizije, zbog veličine scene, tehničkih i produkcijskih elemenata, njen kapacitet biti smanjen na 24.000 gledalaca.

Grad Dizeldorf se već mesecima priprema za Pesmu Evrovizije, a gradonačelnik Dirk Elbers najavio je više od 50 muzičkih i različitih kulturnih dešavanja povodom Eurosonga, za koje je grad izdvojio 7,8 miliona evra.

U prateći program uključiće se članovi Nemačke opere, koji će zajedno sa Simfonijskim orkestrom izvoditi poznate evrovizijske pesme, 7. maja biće organizovan koncert nemačkih pop zvezdi, a najavljeno je čak 30 žurki, koje su osnovno obeležje "Evronedelja".

Kuriozitet je da će i crkve u Dizeldorfu dati svoj doprinos festivalskoj atmosferi, tako što će biti otvorene tokom cele noći za posetioce, a horovi i solisti će izvoditi gospel muziku.

Direktan prenos takmičenja biće organizovan na čuvenom soliteru "Tisen" u centru Dizeldorfa, koji se može videti gotovo iz svih krajeva grada ukoliko to omoguće vremenske prilike.

Na prostoru od 6.300 metara kvadratnih, biće projektovana televizijska slika "Pesme Evrovizije 2011", a više od 30 projektora biće upotrebljeno kako bi se obezbedio maksimalan kvalitet prenosa. Ceo doživljaj biće upotpunjen svetlosnim instalacijama i 3D efektima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online