Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.04.2015.
09:41
Z. Mirković, A. Bošković - Vesti A

Evrosong donosi milione

Pesma Evrovizije doneće Austriji, prema studiji Instituta za visoke studije u Beču (HIS) bruto dodatu vrednost od 38,1 miliona evra, od čega 27,8 miliona evra Beču, gradu u kojem će ovo takmičenje biti održano.

b2b.wien.info
Sve intenzivnije pripreme za takmičenje u Beču

- Uz dodatu vrednost i visok nivo reklamne vrednosti ponovo se vraćaju investicije - kaže Peter Hanke direktor bečkog Vin Holding (Wien Holding).

Procena je da će ukupni troškovi za organizaciju Evrosonga iznositi oko 25 miliona evra. Manifestacija će prihodovati prvenstveno od prodaje karata, kotizacije zemalja učesnica i sponzorstava. Reklamna vrednost događaja procenjena je na 100 miliona evra, a pored toga očekuju se prihodi od poreza u visini od 16 miliona evra.

Za vreme trajanja Evrosonga najviše će profitirati smeštajni kapaciteti i gastronomska preduzeća, uslužne umetničke delatnosti, emiteri, reklamna oblast i istraživanje tržišta. U Beču se računa sa oko 30.000 noćenja, a prosečna cena hotelske sobe iznosiće oko 160 evra. Direktor turističke organizacije Beča Norbert Ketner upozorio je hotelijere da ne preteruju sa cenama svojih usluga.

Matine u operi

Bečka gradska opera će takođe povodom Evrovizijskog takmičenja imati na svom programu jednu posebnu manifestaciju. Naime, 17. maja biće organizovan matine "Pop meets Opera" u kome će učestvovati operske zvezde Plasido Domingo i Žan Diego Florez, ansambl " The Philharmonics" sastavljen od muzičara orkestra državne opere i Bečke filharmonije, prošlogodišnja pobednica Evrovizije Končita Vurst i evrovizijski takmičari iz različitih zemalja. Matine će moći da se prati uživo na velikom platnu ispred Bečke opere ili putem portala www.staatsoperlive.com

Prema sprovedenoj studiji računa se da će gosti na restoranske usluge, taksi i šoping u proseku dnevno trošiti oko 40 evra, što ukupno iznosi oko 6 miliona evra.

- Imamo mogućnost da se predstavimo na internacionalnom nivou a to se ne može platiti. To sa normalnim marketinškim sredstvima ne bi bilo izvodljivo - naglasio je Kurt Golovicer, direktor bečke dvorane Štathale, u kojoj će biti održano takmičenje.

Inače, Beč se već duže vreme priprema za Evrosong, i gotovo čitav grad će se, za nekoliko nedelja posvetiti samo ovoj manifestaciji.

Izložba i džuboks

U muzeju Leopold 8. maja biće otvorena izložba nemačkog umetnika Teksa Rubinovica na kojoj će biti prikazan istorijat i dokumentacija evrovizijskih takmičenja. U Bečkoj kući muzike biće priređena mulitimedijalna prezentacija "60 godina Evrovizije - Austrija 1717". Brojka 1717 označava ukupan broj poena koje je Austrija ostvarila na dosadašnjim evrovizijskim takmičenjima. Prezentacija će obuhvatiti slike, tonske zapise i video-materijale koji pružaju pregled istorije austrijskog učešća na Evrosongu, kao i specijalno izrađeni džuboks.

Pored Evrovizijskog sela ispred gradske većnice, manifestacija će biti prisutna na mnogim javnim prostorima u austrijskoj prestonici. Već 17. maja biće otvoren Euro Fan Caf u 3. bečkom okrugu, koji će organizovati oficijalni austrijski evrovizijski fan klub OGAE i tu će biti infocentar za sve evrovizijske fanove.

Preko dana će ovaj kafe biti otvoren za razonodu i razgovore, a u večernjim satima biće to mesto organizovanih zabava. Evrovizijske zabave od 11. do 16. maja biće deo ponude i poznatih bečkih lokala poput kafea Leopold ili Pratersaune . Austrijska državna televizija ORF organizuje dva javna prenosa evrovizijskog takmičenja , jedan u klubu Pratersauna u drugom bečkom okrugu i drugi u trećem bečkom okrugu na adresi "Wien Mitte". Licencirani prenosi uživo biće organizovani na još 15 lokacija u glavnom gradu Austrije.

Inače, po prvi put u istoriji Evrovizije, ovo 60. takmičenje se održava kao Green Event tokom koga se prilikom čitave organizacije pazilo na očuvanje životne sredine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online