Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 02.12.2013.
15:14
R. Lukić - Vesti A

Prvi glas Nemačke: Tiana Kruškić u polufinalu!

Tiana Kruškić (29), mlada Dobojčanka iz Braunšvajga, na takmičenju za Prvi glas Nemačke (The Voice of Germany ) u četvrtak uveče na Pro 7 u poslednjem show down-u (knock out - nokaut) ubedljivo je nokautirala svoju protivnicu iz Neninog tima i plasirala se u direktan šou, u kojem se u petak na SAT 1 uz glasove žirija i publike plasirala u polufinale ovog najpopularnijeg muzičkog takmičenja u Nemačkoj.

Osvojila žiri i gledaoce: Tiana Kruškić

Tianin uspon i njena popularnost munjevito su počeli kada joj je član žirija Finac Samu Haber već na prvom pojavljivanju (o čemu su i "Vesti" opširno izvestile) poljubio čizme.


U poslednjem shonj donjn-u u tzv. nokautu Tiana je u četvrtak uveče pesmom Tine Tarner "Proud Mardž" gledaoce ponovo digla na noge, a članovi žirija: Saša Folmer (41), Samu Huber (37), Nena (53), Maks Here (40) i Alek Folker (41) pri ocenjivanju su bili bez uobičajenog dvoumljenja.


Samu Habeu, šefu njenog tima, koji je primetio da Tiana ima nove cipele, ništa nije preostalo nego da ustane i potvrdi reakciju publike: "Tiana, ideš u direktan šou!"


Oduševljena Nena koja je '80-ih godina svojim "luftbalonima" mesecima držala prvo mesto nemačke top liste, još uvek u zanosu samo je rekla: "Šta da kažem, sasvim je jasno da sam uz Tianu."
 

Ponosna mama

- Bio je to za sve nas izuzetan i nesvakidašnji doživljaj. Tiana je odabrala muziku i njen uspeh izuzetno nas raduje. Andreas lepo peva, pa ako mu Bog da neka i on pobedi. Svi su oni mladi, vole muziku, a mi smo zadovoljni lepom atmosferom među kandidatima i konkurentima. Svi ostaju prijatelji, a i oni koji ne idu dalje poraz podnose sportski - rekla je Tianina mama Janja, po povratku iz Berlina.

Već sutradan u direktnom prenosu u petak na SAT 1 Tiana je ponovila svoj trijumfalni nastup iz prethodne večeri, a osim žirija osvojila je i glasove publike, odnosno gledalaca iz Švajcarske, Austrije i Nemačke.


Talentovana Dobojčanka u direktnom šou programu pevala je pesmu "Bad" Majkla Džeksona koja je muzički obrađena specijalno za njen rok stil. Pri davanju komentara o tri kandidata iz svog tima, Nena je rekla: "Svi ste genijalni, ali Tiana je iznad svega!" Tianin talenat, šarm i temperament, osvojili su i gledaoce, među kojima i mnogobrojne čitaoce "Vesti", pa su joj od stotinu mogućih dali 88,6 odsto poena što joj je uz 50 bodova koliko je dobila od Nene bilo dovoljno za plasman u polufinale, među osam najboljih ovog u Evropi najpopularnijeg šou takmičenja.

Tiana je sa ukupno 138,6 poena među 12 kandidata osvojila drugo mesto. Najbolje plasirani Andreas Kumert imao je 145 poena. Prvi deo polufinala održava se u petak 6. decembra u 20.15 na SAT 1, a drugi na kojem nastupa i Tiana na istom je programu u petak 13. decembra u 20.15. Finale, u kojem se, sudeći prema nemačkim medijima, pored Andreasa očekuje i Tiana na SAT 1 je 20. decembra.

Pevanje je intenzivan rad

- Osećam se odlično, ali sam umorna. Bio je to intenzivan rad. Upravo sam sletela u Štutgart gde ću snimiti pesmu za polufinale. Sve troje u grupi smo pevali potpuno različite pesme i svi smo odlično pevali, a to da se Nena odlučila baš za mene bilo je neopisivo. To me je oduševilo i bilo bi mi dovoljno, taman da nisam ni pobedila. Dovesti salu do usijanja već je uspeh, a Nenina odluka je sve to napravila još lepšim. Uz to, osvojiti i glasove publike... Neopisivo - rekla je oduševljena Tiana u telefonskom razgovoru za "Vesti".

 

Nikako da se naspava

- Organizacija je fenomenalna. To su ljudi koji jednostavno navijaju za talente. Andreas je izuzetna muzička pojava u Nemačkoj, pa ako on pobedi neće biti ništa neobično. Zahvalni smo svima koji su glasali za našu Tianu, napisali smo to i na Fejsbuku - kaže tata Jasmin koji posle uzbuđenja u Berlinu nikako da se naspava.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.12.2013. 15:33
А што ми да гласамо за ТиАну и бабу Јасмина? Да је ТиЈана и да јој бабо није Јасмин, можда би и гласо! Доста смо попуштали и превише! Нама наше а њима њихово (Турска)!!!
Ponedeljak 02.12.2013. 18:14
"mlada Dobojčanka iz Braunšvajga" ????? Au bre, drugovi novinari ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online