Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 29.01.2012.
13:06
S. Đurić - Vesti A

Čorba od mokraće i druženje s pacovima

Rijaliti programi postali su planetarna opsesija i zaraza, ali i poligon za ispoljavanje najnižih strasti. Psovanje, pljuvanje, batine i seks postali su okvir svojevrsnog eksperimenta koji pokazuje da sadizam i mazohizam, ali i glupost nemaju granica. Nikog nije začudilo što većina američkih adolescentkinja koje redovno gledaju ovakve emisije veruju da su bezobrazluk i laž dobri načini da se stigne do željenog cilja.

Seks u Parovima: Bucka i Darko
 

Ni pohlepi TV producenata nema kraja, pa kao da se takmiče u tome kako će što više šokirati gledaoce. Kamere u Čistoj kući ulaze u stanove čiji vlasnici nisu izbacivali smeće i po 10 godina, a učesnici emisije Faktor straha zavlače ruke u akvarijum sa crvima... U jednoj emisiji prikazano je kako se živi u društvu sa 3.000 pacova...


U nameri da pokažu koliko je poguban uticaj televizije i rijaliti programa, grupa francuskih autora napravila je dokumentarac Igra smrti. Okupili su takmičare i ubedili ih da prisustvuju snimanju novog rijaliti programa Ekstremna zona, čije je glavno pravilo da se pogrešni odgovori kažnjavaju elektro-šokovima. Učesnici nisu znali da su "žrtve" u stvari glumci koji će se pretvarati da trpe bol. Glumci su kukali, molili za milost, a takmičari se nisu obazirali, nastavljali su da ih muče. Poruka autora ovog filma je da su učesnici rijaliti programa spremni i da ubiju.

PRLJAVI PLES NA STOLU
Sociolog kulture Jelena Đorđević smatra da priča o rijaliti programima odražava nemoć TV kulture.


- Da bi se publika privukla, mora da bude skandala. Vrši se neprekidno nasilje nad dobrim ukusom. Reč je o jeftinim programima u kojima se proizvode kvazizvezde, koje imaju kratak rok. Sva sredstva su dozvoljena da bi se postigao cilj, odnosno da se privuče pažnja publike. Bagatelna zabava povezuje različite medije. Ako se neko pojavi u rijaliti programu, sutradan će se pojaviti u raznim novinama. Dakle, na jeftin način se popunjava medijski prostor - ističe Jelena Đorđević.

Seks u Velikom bratu: Marijana Čvrljak i Nikola Nemešević
 


 

Era voli da se zabavlja

Pevač Era Ojdanić već nekoliko je puta bio učesnik rijaliti programa.
- Za mene je to odlična zabava. Ponovo bih učestvovao u nekom od rijaliti programa, ako me budu zvali - kaže Era Ojdanić.

Veliku medijsku prašinu u Srbiji podigao je seks pred kamerama u Velikom bratu između udate domaćice iz Hrvatske Marijane Čvrljak i operskog pevača Nikole Nemeševića Nemeša. Njihanje jorgana koji je pokrivao Marijanu i Nemeša rasplamsalo je strasti među gledaocima. I dok su je jedni osuđivali jer je kod kuće ostavila supruga i ćerku, drugi su joj davali podršku jer ljubav nema granice. Učesnici rijaliti programa Parovi Slađana Đorđević Bucka i njen dečko Darko su takođe pred kamerama upražnjavali seks.


U Parovima je pevačica Sonja Kocić prihvatila izazov novinara Ivana Gajića da pokaže deo spota Lejdi Gage iz pesme "Alehandro" gde se uvija oko trojice muškaraca i simulira seks. Ni trenutak se nije dvoumila i počela je da se uvija uz pevača Nikolu Paunovića, Strahinju Mladenovića i Marka Miljkovića pokazavši gledaocima šta sve ume. Za ovu tačku nagrađena je aplauzom. Zatim je usledio prljavi ples na stolovima.

Vrući ples Sonje Kocić
 


U italijanskom Velikom bratu učesnici Martina i Fabricio zapamćeni su po divljem seksu. Mada su ostali učesnici negodovali, njih dvoje nisu prestajali.


Gledaoci brazilskog Velikog brata, naviknuti na raznorazna iznenađenja, bili su šokirani kada se učesnik Danijel Ečaniz uvukao u krevet ukućanki Monik Amin koja je spavala i počeo da pravi pokrete kao da vodi ljubav sa njom. Zbog toga je javnost posumnjala da je Ečaniz silovao 23-godišnju studentkinju dok nije bila pri svesti. Monik je u početku tvrdila da je maneken Danijel silovao, ali je povukla svoj iskaz. Odbila je lekarski pregled i tvrdila je da su gledaoci pogrešno protumačili snimak na osnovu koga je sumnja nastala. Danijelova majka tvrdi da je hajka protiv njenog sina uzrokovana rasizmom, pošto je tamnoput.

Da li je bilo silovanja: Danijel Ečaniz i Monik Amin
 



MUŠKI LJUBAVNI TROUGAO
I u kući u nemačkom Velikom bratu svašta se dešavalo, pa se tako u jednom od serijala ljubavni dvougao pretvorio u trougao, ali muški. Homoseksualac Beni udvarao se Leonu, koji se izjašnjavao kao heteroseksualac. Heteroseksualni in­ci­dent se do­go­dio i kada Mihaela i Ma­jer ni­su us­pe­li da odo­le jed­no dru­gom u ba­ze­nu, a sve­vi­de­će oko je to za­be­le­ži­lo. Ma­je­ro­va su­pru­ga je po­be­sne­la i pod­ne­la zah­tev za raz­vod, da bi se ne­ko­li­ko me­se­ci ka­sni­je ustanovilo da je sve bi­la igra u do­go­vo­ru sa pro­du­cen­ti­ma, ka­ko bi se po­di­gao rej­ting emi­si­je.
 

Đus naučio lekciju

U poslednjih godinu dana reper Ivan Ivanović Đus je stigao da učestvuje u čak dva rijalitija, u kojima je prošao od trnja do zvezda. Iz prvog, odnosno Farme, je izbačen, a sa Dvora je izašao kao pobednik. Ipak, Đus priznaje da žali što su ga rijalitiji odvukli od muzike.
- Ne verujem da bih više učestvovao u nekom rijaliti programu, jer su me odvukli od mog poziva, repa. Bilo mi je potrebno neko vreme da to shvatim, ali ne kajem se što sam učestvovao. I sebi i drugima sam dokazao ono što sam hteo i nadigrao mnoge - kaže Đus.

Do­mi­ni­k i Su­zan, uku­ća­ni­ fran­cu­skog Velikog brata, pred kamerama su vodili ljubav svake večeri iako je ona udata i majka dvoje dece. Kamera je 34-godišnju Suzan i 10 godina mlađeg Dominika hvatala i u toaletu i bazenu. Kul­mi­na­ci­ja je na­stu­pi­la ka­da je Su­za­nin su­prug sa­če­kao Do­mi­ni­ka po izba­ci­va­nju iz ku­će i na­pao ga is­pred stu­di­ja, pri če­mu mu je na­neo te­ške te­le­sne po­vre­de. Usle­dio je raz­vod, a Suzana je utehu pronašla u Dominikovom naručju.


Junakinja slovenačkog Velikog brata, porno zvezda La Todža, bez lažnog stida se svake večeri mazila sa izvesnim Arturom, predstavljenim kao doktor bioloških nauka i nudista, koji je gledaoce svakodnevno častio svojom golotinjom sunčajući se ispred brvnare. Posle Artura, La Todža je narednu noć provela sa drugim ukućaninom.


Strasne scene pred kamerama očigledno više nikog ne mogu da šokiraju. Gledaoci su se zgrozili događanjima u britanskom Velikom bratu. Plejbojeva zečica Karisa Šenon je morala da proba čudna jela da bi dobila veći budžet za ukućane. Kaša iz prve činije bila joj je preljuta, iz druge preslana, a jelo iz treće posude imalo joj je čudan ukus, ali ga je ipak pojela. Pošto nije znala šta je probala, pitala je Velikog brata šta je bilo u trećoj činiji. Odgovorio joj je: "Kravlji urin." Karisa, prerušena u Zlatokosu, zaurlala je od nemoći: "Ubiću te. Je..ću te i ubiti Veliki brate."


Dok je ona histerično vikala, njena cimerka prerušena u medveda pokušavala je da je smiri.


"Nemoj da paničiš. Sve što izađe iz krave je dobro. U nekim zemljama kravlji urin je delikates. Ne brini, ništa loše ti se neće dogoditi. Urin je dobar za kožu, blistaćeš", govorila joj je cimerka i smejala joj se iza leđa.


Zlatokosa se na kraju ispovraćala po podu ispovedaonice i rasplakala.

Ukus kraljeg urina: Karisa Šenon
 


Krajem prošle godine mlada Poljakinja Magdalena Roman šokirala je žiri rijaliti programa Top model i oduševila zemljake, kada je u jednoj epizodi odbila da se skine i naga pozira pred fotoaparatom. Magdalena je zbog toga izbačena, ali je zato ponela titulu nacionalne heroine.


"Praviš ovakve probleme umesto da budeš srećna što ti je bog dao takvu lepotu i što možeš da je iskoristiš", vikala je na uplašenu, ali odlučnu devojku predsednica žirija Joana Krupa, američko-poljski model i glumica koja se svojevremeno skinula za američki "Plejboj".


Magdalena nije odustala...

Neću da budem gladijator

Pevačica Nada Topčagić nikad ne bi učestvovala u rijaliti programu.


- Zvali su me u Veliki brat i na Farmu. Ne bih se tu snašla. Fizički bih se sigurno obračunala sa nekim kad bi me izazvao. Pa prebila bih nekoga. Ne bih zbog takvih stvari ušla tamo, jer je dno dna šta se sve dešava. Kad ih gledam tamo u onoj kući dosadni su mi. Deluju uspavano, nezainteresovano. Pa ne znam više šta da kažem na sve to šta se dešava u tim rijaliti programima. Što da idem tamo gde svi sede oko onog bazena i brčkaju noge - rekla je Nada Topčagić.

Intima na tacni

 

Tatjana Vojtehovski
 

Tatjana Vojtehovski, bivši portparol TV Pink, svojevremeno je izjavila da je ogoljena intima najgledanija.
- Ja ne kažem da je to super, ali je to tako. To je rijaliti. Rijaliti bez konflikata, bez sukoba karaktera, bez psovki? Ne zaboravite, mi smo narod koji svoje emocije izražava psovkama, nije sad preko noći rijaliti kriv - izjavila je tada Tatjana Vojtehovski.


I pevačica Usnija Redžepova je odbila takve pozive.


- Ne bih mogla da se uhvatim u koštac sa svim tim, sa takvom borbom koja vlada u takvim programima. To je ipak velika tenzija i za mene je to veliki problem, a ja moram da izbegavam stres. Da sam malo zdravija učestvovala bih. Rijaliti program gledam iz fotelje - rekla je Usnija Redžepova.


Odbojkaški as Vladimir Grbić odbio je da učestvuje u Survajveru.


- Tačno je da sam odbio ponudu da budem deo ekipe. Pitanje da li ću učestvovati je provokativno, jer sam potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije, član Komisije za razvoj svetske odbojke i Kuće slavnih, otac i idol mnogih mladih i nije mi mesto u rijalitiju - rekao je Vladimir.


Da učestvuje u ovom rijalitiju odbio je i pevač Ognjen Radivojević.


- Postoji u meni mrva želje da se oprobam u robinzonskim uslovima, ali da svoje ime menjam u učesnika rijalitija, ne želim - rekao je Ogi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.01.2012. 15:17
Sto bi rek'o Balasevic : Ludake pre pustali za vikend,sad ih puste pravo pred kamere.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online