Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.03.2011.
14:56
Vestionline A

Maja i Miloš će morati na sud

Protiv estradnih pevača Miloša Bojanića i Maje Nikolić biće pokrenut postupak za krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti zbog antisemitskih izjava u rialiti programu "Dvor", koji ide uživo, pišu beogradski mediji.

Maja i Miloš Bojanić: nekadašnji učesnici "Dvora"

 

U tužilaštvo su stigli video snimci spornih izjava koji su zatraženi od Televizije Pink i posle prvog gledanja, primetno je da je Bojanić eksplicitno izgovarao reči mržnje, koje je pevačica odobravala, rekao je izvor lista, upoznat sa istragom.


Izjave Maje Nikolić su dovoljne za pokretanje postupka i zato će uskoro biti pokrenut postupak protiv njih dvoje, verovatno do kraja ove nedelje, i biće osumnjičeni za izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti, rekao je Blicov izvor.


U prepirci sa drugim učesnicima "Dvora", Bojanić je izgovorio: "Mi ne možemo voleti Jevreje koji su nas bombardovali, koji su nam poslali uranijum, rakove i čuda".


Prilikom iste rasprave Maja Nikolić je ponavljala: "Ne volim Jevreje".

Na ceo ovaj haos, oglasila se i jevreska zajednica koja je saopštila da će podneti tužbu protiv televizije Pink.

RRA: Podneta prekršajna prijava protiv Pinka

 

Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Karadžić izjavio je danas da će na narednoj sednici u sredu 9. marta to telo doneti opšte obavezujuće uputstvo za sve emitere u Srbiji da rijaliti programi ne mogu više da se emituju uživo.


Rijaliti programi suviše su rizična televizijska forma, rekao je Karadžić za RTV B92 i najavio kažnjavanje Televizije "Pink" zbog incidenta koji se dogodio u subotu u programu "Dvor".


Karadžić je najavio i preduzimanje mera protiv svih televizija koje su emitovale sadržaj tog rijalitija, navodeći da je protiv televizija "Pink" i "Hepi" podneta prekršajna prijava i da su u RRA spremni i na meru zabrane.

 

Karadžić je najavio da će Savet RRA, ukoliko je potrebno, preći zakonska ovlašćenja i učiniti više od onoga što zakon dozvoljava da se ne ponovi sraman dogadjaj u tom rijalitiju.


Obavezujućim uputstvom, koje će doneti Savet RRA rijaliti će biti očišćeni od svega što bi moglo da naškodi mentalnom razvoju maloletnika, najavio je Karadžić, koji smatra da je rešenje u tome da se znatno smanji broj gledalaca rijalitija.


Karadžić je najavio da će na sastanku sa predstavnicima Evropske komisije, ukoliko budu želeli da o tome razgovaraju, biti reči i o rijalitima i da će Savet RRA tražiti pomoć da izmene zakona o radiodifuziji budu što pre sprovedene u Skupštini Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online