Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.04.2019.
17:35
Vestionline A

Obeležen dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu obeležen je Dan pozorišta, 3. april. U prisustvu brojnih kolega, saradnika i prijatelja kuće, govorila je v. d. direktora Tamara Vučković Manojlović, a tradicionalno su dodeljene i Godišnje nagrade.

Jovo Marjanović
 

Proslavi su, pored dobitnika, prisustvovali sekretar za kulturu Ivan Karl, Miša Janketić, Branka Veselinović, Vlasta Velisavljević, Nikola Đuričko, Branka Petrić, Sloboda Mićalović, Milena Vasić, Jasmina Avramović, Nataša Tapušković, Dubravko Jovanović, Milena Živanović, Branko Cvejić, Irfan Mensur…

Godišnju nagradu za dramu "Vrat od stakla" dobila je spisateljica Biljana Srbljanović. Za režiju su nagrađeni Bobo Jelčić za predstavu "Zašto je poludeo gospodin R?" Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera i Jagoš Marković za predstavu "Vrat od stakla" Biljane Srbljanović.

Jovo Marjanović
 

Nenad Jezdić dobitnik je Godišnje nagrade za uloge predstavama "Kralj Betajnove" Ivana Cankara u režiji Milana Neškovića i "Ujka Vanja" A. P. Čehova u režiji Egona Savina.

Godišnju nagradu za ulogu u predstavi "Zašto je poludeo gospodin R?" dobio je Boris Isaković.

Za uloge u predstavi "Vrat od stakla" Godišnju nagradu JDP-a dobili su Jelisaveta Sablić, Vesna Trivalić, Anita Mančić i Dragan Mićanović.

Branislav Lečić i Bogdan Diklić nagrađeni su za uloge ostvarene u predstavi "Ujka Vanja".

Za poseban umetnički doprinos u predstavi "Kralj Betajnove" Godišnju nagradu dobila je kompozitorka Anja Đorđević.

Kolektivnu Godišnju nagradu Jugoslovensko dramsko pozorište je dodelilo autorskom timu i glumačkom ansamblu, stvaraocima predstave Natan Mudri – rediteljki Jovani Tomić, dramaturgu Dimitriju Kokanovu, scenografkinji Jasmini Holbus, kostimografkinji Seleni Orb, kompozitorki Miši Cvijović, koreografkinji Maji Kalafatić, kao i glumačkom ansamblu koji čine Bojan Dimitrijević, Srđan Timarov, Dubravka Kovjanić, Milica Gojković, Miodrag Dragičević i Joakim Tasić.

Jovo Marjanović
 

Godišnju nagradu dobio je i Mirko Ilić za dizajn plakata predstava "Kralj Betajnove", "Zašto je poludeo gospodin R?", "Vrat od stakla", "Ujka Vanja" i "Natan Mudri".

Nagradu za lepotu govora "Dr Branivoj Đorđević“ za ulogu u predstavi "Vrat od stakla" dobio je Marko Janketić.

Jugoslovensko dramsko pozorište je Godišnje nagrade za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja naše kuće dodelilo šefu Službe dekoratera Dušku Uzelcu, dekorateru Dejanu Ranisavljeviću, tehničaru maske Milici Mandoparić i nabavljaču Božidaru Furtuli.

Žiri u sastavu Nataša Ninković, Radovan Vujović i Miloš Krečković doneo je odluku da se nagrada "Branka i Mlađa Veselinović“ Fondacije JDP-a za najbolje glumačko ostvarenje na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta u 2018. godini dodeli  Nenadu Jezdiću  za ulogu Jožefa Kantora u predstavi "Kralj Betajnove".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online