Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.04.2018.
15:54
Vestionline A

Vreme je za kulturu u Akademiji 28

Akademija 28 spremila nam je bogat kulturni program u za vikend koji je pred nama. Tako u subotu i nedelju možete uživati u predstavama za najmlađe.

Akademija 28
 

"Elza i zaleđeni Hans"

Predstava "Elza i zaleđeni Hans" rađena je po motivima bajke H. K. Andersena i crtanog filma "Zaleđeno kraljevstvo". Radnja predstave smeštena je grad Arendel, dok su glavne junakinje Elza i Ana - princeze Arendela. Elza poseduje posebne natprirodne moći da sve što poželi, kao i sve što dotakne pretvori u sneg, zbog čega mora stalno da nosi rukavice. NJena mlađa sestra, princeza Ana, pokušava da pomogne Elzi da ovo prokletsvo prestane i neustrašivi je optimista. Elza je svojim moćima zaledila princa Hansa koji je ljubomoran i zloban i koji po svaku cenu želi za ženu princezu Anu. Kristof, prodavac leda, takođe se bori da osvoji Anino srce. Urnebesno smešni sneško Olaf će vam dočarati i predstaviti sve likove na dvoru i nasmejati vas do suza.

Interakcija koja se odigrava u toku predstave između  izvođača i gledalaca, ostavlja snažan utisak na dečiju maštu i dubok trag u podsvesti dece, koja se u sličnim situacijama slično i ponašaju - pomažu jedni drugima. Pobeda dobrog nad zlim, razvijanje timskog duha i sestrinska ljubav, glavne su poruke koje ova predstava ostavlja za sobom.

Uloge: Jovana Petronijević (Elza), Nina Grahovac (Ana), Saša Đurašević (Kristof), Jovan Ljubenović (Hans i Olaf)

Predstavu "Elza i zaleđeni Hans" možete pogledati u subotu 21. aprila u 17 časova. 

Akademija 28
 

"Vitez Koja u velikoj akciji"

Junak detinjstva i crtani lik koji ne smemo zaboraviti, vraća se na velika pozorišna vrata Akademije 28! Ovoga puta on je u misiji spasavanja princeze Mile koju je u svom dvorcu zatočio Crni vitez Bole. NJegovo veličanstvo kralj, Milin otac, zbog toga će okrenuti dobro poznati broj Viteza Koje, najhrabrijeg i najplemenitijeg viteza u kraljevstvu i zamoliti ga da spasi njegovu kćerku. Kao i uvek, Vitez Koja će se odazvati pozivu i zajedno sa svojim vernim drugarom Mlatom Zamlatom krenuti u veliku akciju spasavanja princeze Mile.

Jedan od glavnih kvaliteta predstave je što se kroz niz smešnih situacija u koje dolaze glavni likovi, na neposredan i deci interesantan način, ukazuje na važnost prijateljstva i lepog ponašanja. Vitez Koja i Crni vitez će se, između ostalog, nadmetati u različitim veštinama kao što su: mozgalice, borba mačevima i kavaljerstvo. Da li će Vitez Koja uspeti da oslobodi princezu Milu i da na viteškom turniru pobedi Crnog Viteza, saznaćete na Velikoj sceni Akademije 28.

Uloge: Biljana Mitrović (Princeza Mila), Dejan Stojaković (Crni vitez Bole), Milan Pajić (Vitez Koja), Vladimir Popović (Mlata Zamlata)

Predstavu "Vitez Koja u velikoj akciji" možete pogledati u nedelju 22. aprila u 12 časova. 

Karte za sve dečije predstave mogu se kupiti na biletarnici Akademije 28 svakog radnog dana 12 do 20 časova, kao i vikendom sat vremena pre početka predstave. Cena karte za sve dečije predstave je 400 dinara, za grupne i organizovane posete mogući su popusti, a samo deca do tri godine ne plaćaju kartu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online