Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.04.2018.
12:30
Vestionline A

Vreme je za kulturu u Akademiji 28

Akademija 28 spremila nam je bogat kulturni program u za vikend koji je pred nama. Tako u subotu i nedelju možete uživati u predstavama za najmlađe.

Akademija 28
 

"Krcko Oraščić"

Maša je dobra, vredna i lepo vaspitana devojčica, koja živi sa maćehom i njenom razmaženom kćerkom Lili. Nažalost, Maša je primorana da bude kućna pomoćnica u sopstvenoj kući.

Jedne večeri kada se slavio Lilin rođendan Maša je dobila na poklon odbačenu lutku svoje sestre koju je nazvala Krcko Oraščić. Nedugo zatim, pojavljuje se Kralj Pacolino koji želi da dobije lutku Krcka Oraščića preteći da će ih u suprotnom sve pojesti.

Tada se dešava pravo čudo... Krcko oživljava i pomaže Maši da se odbrani! Između Krcka i Maše se rađa divno prijateljstvo, a zatim i ljubav... NJih dvoje zajedno prave plan da odu u Zemlju Slatkiša, čiji je Krcko princ. Međutim, borba za ljubav i ostvarenje sna nikako neće biti laka, jer će neko na sve načine pokušati da osujeti Krckov i Mašin plan...

Režija: Aleksandar Nikolić

Tekst: Marija Puškarov-Popović

Igraju: Milan Pajić, Tijana Upčev, Dejan Stojaković, Jelena Velkovski

Predstavu "Krcko Oraščić" možete pogledati u subotu 14. aprila u 17 časova. 

Akademija 28
 

"Veseli mornari"

Ana i Filip igraju se u dvorištu. Drugari iz dvorišta ih zovu da im pomognu oko mačke koja se popela na drvo. Filip odlazi, a Ana je ljuta što su ih prekinuli u igri. Tužna i usamljena Ana polazi u šetnju. Odjednom, saplete se na staru prašnjavu bocu. Protrlja je i gle čuda – i sama se nađe u boci, a u boci more, brod i veseli mornari. Ana upoznaje veselu šašavu družinu, saznaje razne zanimljive veštine, a ubrzo saznaje i da je Troglavi zmaj zarobio vesele mornare i Leptirka u prašnjavoj boci.

Ova predstava namenjena je najmlađoj publici  uzrasta od 3. do 12. godine, sa zanimljivom scenografijom, živopisnim kostimima i maskama. Predstava je interaktivna, edukativna i zabavna. U predstavi se pojavljuju devojčica Ana, dečak Filip, devojčica Jaca, dečak Sima mornar Mrša i mornar Trša, Troglavi zmaj, Leptirko.

Režija i tekst: Nikola Marković i Tatjana Milanov

Igraju: Tatjana Milanov, Nikola Marković, Nikola Simić, Jadranka Nanić-Jovanović

Predstavu "Veseli mornari" možete pogledati u nedelju 15. aprila u 12 časova. 

Karte za sve dečije predstave mogu se kupiti na biletarnici Akademije 28 svakog radnog dana od 12 do 20 časova, kao i vikendom sat vremena pre početka predstave. Cena karte za sve dečije predstave je 400 dinara, za grupne i organizovane posete mogući su popusti, a samo deca do tri godine ne plaćaju kartu.

Dobrodošli na Dečiju scenu Akademije 28!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online