Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.04.2010.
15:16
Tanjug A

Beograd, sedište kreativnosti jugoistočne Evrope

Regionalni "Mikser" festival kreativnosti i inovativnosti, koji će biti održan od 25. do 29. maja u Silosima "Žitomlina" na Dorćolu, ima za cilj da promoviše Beograd i Balkan kao novi razvojni epicentar ovog dela Evrope, kazala je kreativni direktor festivala Maja Lalić. U okviru ovogodišnjeg festivalskog programa biće predstavljeno više stotina učesnika raspoređenih u pet celina: od Art i Talent zone u Silosima, zatim Ekspo i Edukacione zone u magacinima, do Parti zone locirane na obali Dunava iza Silosa.

Lalićeva je najavila da će u okviru Art zone biti predstavljeni radovi preko 60 umetnika sa celog Balkana.


Kroz izložbu pod nazivom "ReVolver" autori će se predstaviti kroz slike, skulpture, crteže, instalacije, fotografije, video radove i performanse.


Mladi, neotkriveni talenti iz oblasti dizajna, arhitekture, mode i tehnologije predstaviće se u Talent zoni, a radionice će biti smeštene u garaži ispred magacina i u jednom silosu.


U okviru ovog programa, beogradskoj publici, još jedanput će se predstaviti učesnici izložbe "Mladi srpski dizajneri".


U partnerskoj zoni, veliki broj beogradskih kreativnih studija će imati svoj "radni punkt" gde će moći da promovišu svoj rad i direktno komuniciraju sa posetiocima.


U Zoni edukacije će biti predstavljene škole i univerziteti iz regiona gde se obrazuju nove generacije kreativaca raznih profila.


Edukaciona zona obuhvata preko 20 izložbi koje su nastale u različitim arhitektonskim, dizajnerskim, filmskim i modnim školama i univerzitetima Jugoistočne Evrope, a Kontakt zona će biti mesto na kome će biti održana predavanja, debate i okrugli stolovi.


Eko-zona prožima sve ostale zone i programe, pa će Mikser biti jedinstveni regrutni centar za akciju "Očistimo Srbiju" koja se na teritoriji Beograda odvija 5. juna.
U saradnji sa Ministarstvom životne sredine i UNDP-jem, biće organizovano nekoliko panel diskusija u Kontakt zoni na temu obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i Dunavske strategije.


Predstavnik Ujedinjenih nacija Vilijam Infante (William Infante) ocenio je da je komunikacija sa mladima osnovni kvalitet Mikser festivala, jer služi za jačanje međusobnih veza autora, razmenu informacija, stimulaciju i priliku za dobru edukaciju mladih.


Vizuelni program će biti upotpunjen bogatim muzičkim repertoarom.

Utorak 07.06.2011. 14:47
i jeste.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online