Utorak 27.04.2010.
15:16
Tanjug

Beograd, sedište kreativnosti jugoistočne Evrope

Lalićeva je najavila da će u okviru Art zone biti predstavljeni radovi preko 60 umetnika sa celog Balkana.


Kroz izložbu pod nazivom "ReVolver" autori će se predstaviti kroz slike, skulpture, crteže, instalacije, fotografije, video radove i performanse.


Mladi, neotkriveni talenti iz oblasti dizajna, arhitekture, mode i tehnologije predstaviće se u Talent zoni, a radionice će biti smeštene u garaži ispred magacina i u jednom silosu.


U okviru ovog programa, beogradskoj publici, još jedanput će se predstaviti učesnici izložbe "Mladi srpski dizajneri".


U partnerskoj zoni, veliki broj beogradskih kreativnih studija će imati svoj "radni punkt" gde će moći da promovišu svoj rad i direktno komuniciraju sa posetiocima.


U Zoni edukacije će biti predstavljene škole i univerziteti iz regiona gde se obrazuju nove generacije kreativaca raznih profila.


Edukaciona zona obuhvata preko 20 izložbi koje su nastale u različitim arhitektonskim, dizajnerskim, filmskim i modnim školama i univerzitetima Jugoistočne Evrope, a Kontakt zona će biti mesto na kome će biti održana predavanja, debate i okrugli stolovi.


Eko-zona prožima sve ostale zone i programe, pa će Mikser biti jedinstveni regrutni centar za akciju "Očistimo Srbiju" koja se na teritoriji Beograda odvija 5. juna.
U saradnji sa Ministarstvom životne sredine i UNDP-jem, biće organizovano nekoliko panel diskusija u Kontakt zoni na temu obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i Dunavske strategije.


Predstavnik Ujedinjenih nacija Vilijam Infante (William Infante) ocenio je da je komunikacija sa mladima osnovni kvalitet Mikser festivala, jer služi za jačanje međusobnih veza autora, razmenu informacija, stimulaciju i priliku za dobru edukaciju mladih.


Vizuelni program će biti upotpunjen bogatim muzičkim repertoarom.

2024 © - Vesti online