Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 12.12.2013.
14:51
Vestionline A

Roman posvećen borbi protiv porodičnog nasilja

"Kada se na vratima Eleonore Repac pojavila policija sa vešću da je njen suprug ubijen, kontrolu nad njenim životom pokušavaju da preuzmu duhovi prošlosti. Svesna svog alter ega još od ranog detinjstva, započinje borbu - pre svega sa svojim drugim JA; zatim i sa čovekom, koji je krajnji krivac svih njenih nesreća. Uhvaćena u vrtlogu tajni, uspeva da ispliva na površinu istine. Ne dopustivši da bilo ko upravlja njome, hvata se u koštac sa svim porodičnim tajnama. Svesna da u svetu kriminala u kojem se iznenada našla, može biti srećna što je ostala živa. Kao sasvim preobražena ličnost okreće se neizvesnoj budućnosti i onome što će joj ona doneti.” - ovim rečima autorka Monika Tubić predstavlja svoj roman.

 

Roman "Lica” je krimi žanra, sa elementima forenzike i detektivske istrage, koja pogađa glavnu junakinju posle gubitka voljene osobe.

Kako autorka kaže, knjiga je jednim delom njen doprinos borbi protiv nasilja u porodici, ali je glavna tema romana jedna devojčica, kasnije žena koja potiče iz jedne takve porodice. Iako je radnja romana bazirana na istinitoj priči, prilagođena je potrebama i razvoju događaja u autorkinom imaginarnom svetu. Premijerno je predstavljena čitalačkoj publici na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i od tada je u prodaji u svim knjižarama širom Srbije.
 

Monika Tubić (Koso), rođena je 1979. godine u Novom Sadu. 2011. godine objavljuje svoju prvu knjigu "Mesec od porcelana”, u izdanju Književne omladone Srbije. 2013. godine objavljuje drugi roman, pod nazivom ,,Lica", i izdanju izdavačke kuće ,,Smart Studio" iz Beograda. Saradnik je lista "Kaćke novine” iz Kaća, gde radi i živi sa svojom porodicom.

- Svaka porodica treba da ima svoju privatnost, ali ako se ta privatnost koristi kako bi se neometano ugrožavao nečiji život onda je to ravno bilo kom drugom težem krivičnom delu. Tako nešto ne sme da se toleriše. Cilj mi je bio da ovom knjigom iznesem šta se zapravo dešava sa decom koja potiču iz takve porodice. Kako se oni kroz život nose sa tim traumama i šta zapravo sve može da im se dogodi. Knjiga prati više sudbina koje su usko povezane sa glavnom junakinjom - objašnjava Monika. Ona kaže da veruje da što se više bude pričalo o tome, ta vrsta nasilja biće ređa.

Četvrtak 19.12.2013. 11:50
Vredelo bi pročitati...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online