Četvrtak 12.12.2013.
14:51
Vestionline

Roman posvećen borbi protiv porodičnog nasilja

 

Roman "Lica” je krimi žanra, sa elementima forenzike i detektivske istrage, koja pogađa glavnu junakinju posle gubitka voljene osobe.

Kako autorka kaže, knjiga je jednim delom njen doprinos borbi protiv nasilja u porodici, ali je glavna tema romana jedna devojčica, kasnije žena koja potiče iz jedne takve porodice. Iako je radnja romana bazirana na istinitoj priči, prilagođena je potrebama i razvoju događaja u autorkinom imaginarnom svetu. Premijerno je predstavljena čitalačkoj publici na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i od tada je u prodaji u svim knjižarama širom Srbije.
 

Monika Tubić (Koso), rođena je 1979. godine u Novom Sadu. 2011. godine objavljuje svoju prvu knjigu "Mesec od porcelana”, u izdanju Književne omladone Srbije. 2013. godine objavljuje drugi roman, pod nazivom ,,Lica", i izdanju izdavačke kuće ,,Smart Studio" iz Beograda. Saradnik je lista "Kaćke novine” iz Kaća, gde radi i živi sa svojom porodicom.

- Svaka porodica treba da ima svoju privatnost, ali ako se ta privatnost koristi kako bi se neometano ugrožavao nečiji život onda je to ravno bilo kom drugom težem krivičnom delu. Tako nešto ne sme da se toleriše. Cilj mi je bio da ovom knjigom iznesem šta se zapravo dešava sa decom koja potiču iz takve porodice. Kako se oni kroz život nose sa tim traumama i šta zapravo sve može da im se dogodi. Knjiga prati više sudbina koje su usko povezane sa glavnom junakinjom - objašnjava Monika. Ona kaže da veruje da što se više bude pričalo o tome, ta vrsta nasilja biće ređa.

2024 © - Vesti online