Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.12.2012.
13:46
S. Đurić - Vesti A

Odlazak Marije iz "Otpisanih"

Smrt Zlate Petković (58) koja je preminula u ponedeljak od posledica moždanog udara rastužila je njene kolege, ali i publiku koja je upamtila po ulozi lepe Marije u seriji "Otpisani".

Zlata Petković je preminula u 58. godini
 

Zlata Petković je rođena 11. februara 1954. godine, sticajem okolnosti u Svrljigu. Njena majka došla je u posetu kod svekrve, sneg je zavejao puteve i ona se rodila u ovom gradiću na jugu Srbije.

Kao mis tinejdžerka Jugoslavije otputovala je u Japan, da bi 1971. godine zvanično postala najlepša Jugoslovenka i takmičila se na Izboru za mis sveta u Londonu. Njenu lepotu zapazio je režiser Milan Jelić i ponudio joj ulogu u filmu "Bubašinter".

Ali, uloga koja je obeležila njen život - hrabra lepotica Marija u "Optisanima" donela joj je ogromnu popularnost i obeležila njenu karijeru uprkos brojnim filmovima, pozorišnim predstavama i TV serijama u kojima je kasnije glumila. Sa samo 19 godina udala se prvi put i rodila sina Gvozdena, ali kako je kasnije pričala, njen bivši suprug i njihov sin nisu voleli da se pojavljuju u medijima, pa ih je retko pominjala.

Prle i Tihi u šoku

Scena iz serije "Povratak otpisanih"

Dragan Nikolić i Voja Brajović, koji su sa Zlatom igrali u seriji "Otpisani" u šoku su nakon vesti o njenoj smrti.


- Zlata Petković bila je jedna od neponovljivih i najlepših glumica ovih prostora. Upravo je otišlo naše zlato.

 

Teško mi je. Naviru mi sećanja o našem radu i saradnji. Ona je bila jedna neobično draga, pozitivna osoba i sarađivati sa takvom lepoticom bio je dar za nas - rekao je Brajović, a njegov kolega Gaga Nikolić bio je veoma potresen i kratak.


- Stvarno ne znam šta da kažem, izbili su mi vazduh - rekao je Nikolić.

Bila je i talentovana pevačica, voditeljka "Folk parade" uz Cuneta i Tozovca, a na jednoj od turneja po moru upoznala je kompozitora Sanju Ilića za koga se udala i dobili su sina Andreja. Zlata je imala i dvoje unučića od starijeg sina - unuku Teodoru i unuka Đorđa.


Tugu zbog smrti drage koleginice i prijatelja ne kriju glumci koji su godinama sarađivali s njom i koji su za Zlatu uvek imali samo reči hvale.

Porodica: Zlata sa suprugom i sinom

- Mnogo mi je teško... ne znam šta da kažem. Nas dve sarađivale smo u "Otpisanim", a neki su nas i mešali. Bila je divan čovek, nikada nije bila pakosna, alava, uvek otmena, vedra, prijatna, divan drug i kolega. Njena smrt me je potresla kao da mi je rod rođeni.

Uvek je bila tako obazriva i nije želela čak ni najbliže prijatelje da opterećuje ni sa čim. Kad god sam je pitala kako je uvek je govorila - guram - sa suzama u očima priča Zlata Numanagić.


- Srpsko glumište je mnogo izgubilo njenim odlaskom, jer je Zlata imala izuzetnu karijeru i ponašala se prema svom daru opušteno, kao da ga ne primećuje. Davno nismo imali lepšu glumicu, divnog čoveka i mnogo sam volela Zlatu - kaže Nada Blam.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online