Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.12.2015.
08:31
S. Đurić - Vesti A

Kad se popularnost dobro unovči

Po ugledu na svetske kompanije, poslednjih godina i u Srbiji velike kompanije i trgovinski lanci sve više angažuju poznate ličnosti da reklamiraju njihove proizvode. Najtraženiji su glumci, pevači, sportisti, a reklamiraju sve - od kafe, odeće do piva i vode.

A. Čukić
Glumački izazov: Dragan-Gagi Jovanović i Branka Pujić

Tako su Milena Dravić i Dragan Nikolić godinama bili zaštitno lice poznate marke kafe, Novak Đoković je reklamirao jedan trgovinski lanac, kao i Željko Joksimović, dok Sergej Trifunović reklamira čips, a Miloš Biković picu.

- Snimanje reklama definitivno jeste deo našeg posla, ali treba to i zaslužiti. Što se nas tiče, Milena i ja smo u svemu ovome zahtevali jedan veoma visok nivo i sve je bilo vrlo profesionalno. Kao na snimanju filma. Milena i ja smo zapravo otvorili vrata i za druge kolege koje su kasnije počele da snimaju reklame. Takođe, mislim da je bitna povratna informacija o prodaji reklamiranog proizvoda - rekao je svojevremeno Dragan Nikolić, koji je reklamu za kafu snimao punih deset godina.

Dodatnoj zaradi od reklama nisu odoleli ni Dragan - Gagi Jovanović i njegova supruga Branka Pujić koja ističe da snimanje reklama shvata kao i svaki drugi glumački izazov.

- Pre svega, bitno mi je koji proizvod je u pitanju, ali moram da priznam da je podjednako, ako ne i važniji, finansijski momenat kada je u pitanju snimanje reklame. Tako je to kod nas. Reklama jeste efektna, ali ne znam koliko doprinosi prodaji - rekao je Slobodan - Boda Ninković, koji je reklamirao sokove.

Balansiranje: Miloš Biković

Miloš Biković je poslednjih godina najtraženiji srpski glumac, pa je svoju popularnost unovčio i snimajući reklame i to ne samo u Srbiji, već i u Rusiji gde je popularnost stekao ulogom u filmu "Sunčanica" Nikite Mihalkova.

- Glumački posao ima dve strane - jedna je umetnička, a druga komercijalna. Vi morate da balansirate između te dve stvari. Divim se glumcima koji uspevaju da ostanu samo umetnici i da ne uđu u sferu koja je komercijalna. S druge strane, sve što radim, bilo to reklama ili spot, mora da ima neku meru i ukus, da nikada ne postane deo naše rijaliti stvarnosti ili estrade - rekao je Biković.

Severina Kojić je poslednjih nekoliko godina reklamirala sladoled, dok se Seka Sablić pojavljivala u reklami za prašak za veš.

Z. K. Munja
Deo mog posla: Seka Sablić

- Mene na zanima da li se taj proizvod bolje prodaje ili ne zato što sam ja u reklami. Jedino me zanima da dobro uradim svoj deo jer i snimanje reklama je deo mog posla. Svi znamo koji je interes za snimanje reklama - rekla je Seka Sablić.

O honorarima koje dobijaju za snimanje reklama poznati ne žele da pričaju, ali nije tajna da su u pitanju cifre od kojih se običnim ljudima vrti u glavi, mada u poslednje vreme sve češće se radi i na kompenzaciju.

A. Čukić

Samo najbolji

Bosanski glumac Emir kaže da reklame snimaju samo najbolji glumci.
- Možemo reći da recimo Džordž Kluni reklamira votku, Leonardo Dikaprio satove, Kevin Kostner jednu aviokompaniju, a ja radim jedan vrlo poznati brend. I ne mislim da sam samo po tome poznat u regiji, ali sam napravio dosta ozbiljnih poslova i izvan nečega što se zove reklama - rekao Hadžihafizbegović.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online