Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.09.2012.
14:13
D. Dušanić - Vesti A

Glumio sam na dan očeve smrti

Tokom 26 godina glumačke karijere Dragan Vujić Vujke (50) igrao je u pozorištu, na filmu, u serijama ("Porodično blago", "Bela lađa", "Stižu dolari") radio sinhronizaciju crtanih filmova, imao autorsku emisiju o filmu na televiziji. Kako u šali kaže, još se nije oprobao samo u baletu i operi.

- Nikada nisam vukao nikog za rukav zbog uloga, nudio se, sedeo u kafanama sa rediteljima. Moj profesor Rade Marković govorio je da u našem poslu treba trajati, a ja smatram da je formula opstanka nastojanje da budeš u zlatnoj sredini. Od njega sam naučio da se predstava nikada ne otkazuje, pa sam igrao premijeru "Cigani lete u nebo" na dan kada mi je umro otac. Do sada nijednu ulogu nisam odbio, mada je bilo nedoumica, dilema, predrasuda... Volim svoj posao i izazove, pogotovo kada radiš desetak dijametralno različitih uloga u isto vreme, trudeći se da svaki posao obaviš korektno. Ne možeš u svemu da budeš savršen, ali ošljarenje ne dolazi u obzir - kaže Vujić.

On ističe da je zadovoljan karijerom, ali smatra da je mogao i više, da nije bio dovoljno iskorišćen i angažovan.


Imate li nameru da se poput nekih vaših kolega, oprobate kao producent ili režiser?

- Što se produkcije tiče, nema šanse da se toga latim, jer ne znam sa parama. Priča se o klanovima u našoj profesiji, a ja ne pripadam ni jednom. Rođen sam i odrastao na Dorćolu, tako da sam član jedino DHS - dorćorske heterogene stranke!


Da li biste prihvatili da budete upravnik pozorišta?

- Nikad, nije to za mene. Ne pada mi napamet da se bavim nabavkama najlon-čarapa ili šrafova, da lažem kolege i pričam bajke, a znam da para nema.


 

Odlazite li na kastinge?

- U svetu je normalno da se glumci za predstavu ili film biraju na kastingu, a kod nas je to najkonspirativnija stvar - nikad ti niko neće reći gde se održava kasting, bez obzira na to da li se radi o domaćem filmu ili inostranoj koprodukciji. Uostalom, kome trebam naći će me, zna kako izgledam, šta mogu da pružim. Žalosno je što reditelji više ne odlaze u pozorišta da bi gledali kako rade glumci, napreduju li, da otkriju nove nade. A, brinu me i nove generacije glumaca, koje imaju drugačiji odnos prema poslu od nas starijih. Nedovoljno rade na sebi. Slušao sam pojedince dok su davali izjave i bio sam zapanjen da nisu u stanju nekoliko suvisnih rečenica da kažu. Ljudi koji se pojavljuju na sceni, ekranu moraju da budu pristojnog izgleda, čisti, obrijani, namirisani, da daju neki primer, kao i da poseduju određeno obrazovanje, kulturu, vaspitanje.

Glumim premijera


Zašto ste obrijali brkove i bradu, koji su vam dugo bili zaštitni znak?


- Majka mi reče da izgledam mlađe ovako. Šalim se, morao sam zbog posla i novih uloga. Poverena mi je paleta različitih likova, svaki je poseban i zanimljiv na svoj način. Upravo sam snimio svoj deo za seriju "Pevaj, brate" gde ću se pojaviti kao Krkalić, koji mnogo krka. Na setu sam za scenu koja traje 7 minuta morao da pojedem 2 pileta, 5 banana i 4 hamburgera. Krajem meseca imaćemo premijeru mjuzikla "Glavo luda", u oktobru me očekuje rad na seriji "Krugovi moći" po scenariju Žarka Jokanovića, gde mi je poveren lik premijera Srbije, u fazi montaže je film "Sistem", koji sam lane radio - priča Vujke.


Životna prekretnica


- Saobraćajka, koju sam imao pre tri godine, kada umalo nisam ostao bez desne ruke pošto sam zadobio trostruki uvrnuti prelom nadlaktice, bila mi je životna prekretnica. Do udesa živeo sam 200 na sat i kao da je trebalo da mi se desi nešto strašno kako bih prikočio i smirio se. Godinu dana nisam radio, pa sam imao dovoljno vremena da razmislim o svemu. Napravio radikalan rez i selekciju među prijateljima, poznanicima, oko posla. Od tada nema više žurbe i psihoze, ne trošim živce zalud. Ruka mi je danas dobro, ali ne mogu kao nekad da se bavim intenzivno sportom. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online