Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 15.06.2012.
11:36
J. Antonijević - Vesti A

Glumice plaču, upravnik neće da ode

Srpski glumci koriste svaku priliku da naglase kako nisu deo estrade, iako se često ponašaju - estradno. Još se prepričava tuča Tanasija Uzunovića i Ivana Bekjareva u Narodnom pozorištu pre nekoliko meseci, a sada i Atelje 212 potresaju ozbiljni problemi. Deo glumačkog ansambla traži ostavku upravnika Kokana Mladenovića, a njemu ne pada na pamet da se odrekne fotelje i poručuje "da je samo naterao glumce da rade!"


 

Ili on ili mi
- U našem pismu koje smo prosledili i Skupštini grada, piše da mi više ne sarađujemo sa Kokanom Mladenovićem, jer on ignoriše nas glumce i probleme koje ima u svojoj kući. To što on najavljuje novu sezonu je njegova stvar, ali nas tu neće biti. Čekamo odluku grada, da li odlazi on ili mi - poručio je Branimir Brstina.


Podrška Udruženja
Zahtev za smenu Kokana Mladenovića potpisali su: Aleksandra Janković, Anica Dobra, Anita Mančić, Bojan Žirović, Branimir Brstina, Branislav Zeremski, Branka Šelić, Dara Džokić, Dragana Đukić, Dubravka Mijatović, Erol Kadić, Gordan Kičić, Gorica Popović, Isidora Minić, Katarina Žutić, Milan - Caci Mihailović, Milica Mihajlović, Nebojša Ilić, Nenad Ćirić, Nenad Jezdić, Radmila Tomović, Tihomir Stanić, Vladislav Mihajlović, Sofija Juričan i Marinko Madžgalj. Kako ističu u glas za svoje zahteve dobili su i podršku Udruženja dramskih umetnika Srbije.

- Kampanja koja se vodi protiv mene šteti ugledu i poslovanju pozorišta. Analize koje sam uradio pokazuju da svi članovi ansambla, osim četiri glumca, imaju drastično povećanje odigranih predstava, što znači i veću platu - rekao je Kokan Mladenović u javnom obraćanju u Ateljeu 212. On je istakao da ga je na mesto upravnika postavila Skupština grada i da jedino oni mogu da odlučuju o njegovoj sudbini.


- Nemam nameru da odgovaram na neargumentovane optužbe dela kolektiva, ali za razliku od drugih pozorišta mi nismo nikog otpustili, iako je kriza, nismo smanjili repertoar, naprotiv. Za tri godine koliko sam upravnik mnoge, pa čak i potpisnike peticije za moju smenu sam unapredio i primio u punopravno članstvo Ateljea 212. Zbog igranja u serijama, filmovima ili gostovanja drugim pozorištima, glumci su vratili 28 uloga za koje smo morali da angažujemo glumce iz drugih teatara što nas je koštalo oko 43.000 evra - otkrio je Mladenović.

Dan kasnije na istom mestu okupilo se i 25 glumaca koji traže njegovu smenu, jer žele da se čuje i njihova strana priče. A, onda se obraćanje medijima pretvorilo u pravu dramu, dostojanu pozorišne scene. Dara Džokić, Gorica Popović i Dubravka Mijatović su zaplakale, a ostali su ponavljali da "nikada nisu bili izloženi ovakvom poniženju i javnom linču!" U uzavreloj atmosferi punoj suza, emocija i povišenih tonova glumci su izneli 12 razloga za smenu Mladenovića i naglasili da ih je tretirao kao fabričke radnike, govorio da su glumičice i pijandure iz bifea i optužili upravnika da je napravio dug više od 224.000 evra! Svi jednoglasno tvrde da njihov protest protiv upravnika nema veze sa politikom, niti sa predstavom "Zoran Đinđić", čija je premijera pre 20-ak dana podigla veliku medijsku prašinu.

- Mnogi misle da cela ova halabuka ima veze sa predstavom "Zoran Đinđić", ali ponavljam da je naše pismo nezadovoljstva sa upravnikom poslato Skupštini grada pre te predstave.

Nismo želeli da naši problemi procure u javnost, ali to se desilo, pa smo izašli pred vas da čujete i našu stranu - rekao je Gordan Kičić na konferenciji za medije.

Njih 25 do daljnjeg bojkotuje upravnika, Mladenović odbija da se povuče, a Gordijev čvor u Ateljeu 212 moraće da preseče Sekretarijat za kulturu Skupštine grada.

Kokan Mladenović i dalje upravnik

Beogradski list "Alo!" objavio je tekst u kom piše da je upravnik pozorišta "Ateljea 212“ Kokan Mladenović smenjen. List je objavio tekst izvinjenja, a o sudbini Kokana Mladenovića na mesto upravnika teatra odlučivaće Skupština Beograda, koja ga je tu i postavila. Glumci koji zahtevaju smenu upravnika, njih 25, okupili su se u sredu i izneli razloge zbog kojih žele da Mladenović prestane da obavlja svoju trenutnu funkciju, ali nemaju ovlašćenje da ga smene.

POVEZANE VESTI

Petak 15.06.2012. 22:43
Čovek se zove Sandokan!?Svaki komentar je izlišan!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online