Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.10.2018.
00:45
D. Dekić - Vesti A

Novi skandal u Srbiji: "Plejboj" zečica promoter kulture

Mirela Krajinović, koja je bila na naslovnici muškog časopisa 2006, angažovana je u marketing timu Narodnog pozorišta u Beogradu. Narodno pozorište u Beogradu i čuveni muški magazin "Plejboj" spojila je jedna od zečica legendarnog Hju Hefnera, i to sve u sezoni kada nacionalni teatar slavi vek i po postojanja.

commons.wikimedia/Photoshooterka
U žiži javnosti: Narodno pozorište u Beogradu

Ovo je i najnoviji u nizu skandala kakvi Srbiji ne manjkaju na dnevnom nivou.

Zečica se, prema pisanju beogradskog "Kurira", zove Mirela Krajinović, i nekada je bila "Plejbojeva" zečica i kandidatkinja za mis Hrvatske, dok je danas deo marketinga Narodnog pozorišta u Beogradu.

Tim angažmanom uspela je da uzburka kulturne strasti i naljuti neke zaposlene, a da je u tom poslu i sama je potvrdila u nedavnom intervjuu za ženski časopis "Bazar" gde je rekla da istupa kao deo PR tima pozorišta. Koliko su zaposleni uspeli da saznaju, jedna od muza Hju Hefnera stigla na poziv upravnika Dejana Savića, inače dugogodišnjeg dirigenta u pozorištu. Za poznati magazin za muškarce fotografisala se pre 12 godina, a mediji pišu da je od tada držala modnu agenciju i licencu za izbor mis turizma u Srbiji.

Bura oko nacionalnog stuba kulture sa najdužom tradicijom nije i prva koja se podigla, pa ni direktor teatra nije prvi put optužen da unižava ugled. Kada se čulo da početkom 2016. godine pevačica Marija Šerifović u Narodnom pozorištu treba da održi koncert, sindikat glumaca nije krio ogorčenje, a Dejan Savić, tada kao v. d. upravnika, kazao je da ne vidi razlog za dizanje prašine jer je normalno da se takvi programi realizuju u pozorištu.

wikimedia.org/Photoshooterka
Mirela Krajinović

Na tapetu se Savić našao i kada je u javnosti, krajem prošle godine, odjeknulo da će koncert održati Veljko Kuzmančević, "kompozitor bez diplome akademije", a u javnosti poznat kao suprug modne kreatorke Verice Rakočević. Za njega se tada znalo da je radio muziku za njene revije, ali su se Ljubivoje Tadić, tadašnji upravnik, kao i zaposleni u Narodnom pozorištu, usprotivili odluci da Kuzmančević predstavi svoje delo "Dženezis".

- Po partijskom kriterijumu i nalogu može da se dobije Velika scena. Pozorište mora da se bavi politikom, ali politika ne sme da se bavi pozorištem. Niko od toga nema koristi, već se samo stvara nova šteta. Imali smo slučajeva u Narodnom pozorištu da je organizator režirao jednu operu i predstavljen je kao reditelj. Kakvo je vreme, takvo nam je i pozorište - kazao je tada Ljubivoje Tadić.

Sistem zapošljavanja je revoltirao glumicu Natašu Ninković, pa je javno progovorila kako "u teatru rade oni koji to nisu zaslužili".

- Ovo osećam kao svoju kuću i odlučila sam da više ne mogu da trošim energiju na strašne stvari koje se svako malo dešavaju. Većinom je slučaj da predivni glumci odigraju po dve-tri uloge, glavne role u ovom pozorištu, i ništa dalje zato što nikog nemaju da urgira da se oni zaposle ovde. To je ovde jedno svratište da to prosto postaje nepodnošljivo! Znači, mi saznajemo da je neko primljen, samo kažu: "Na platnom je spisku", zato što je za njega urgirao taj i taj, a da pritom nema nijednu odigranu ulogu u ovom pozorištu - otvorila je pre godinu dana dušu poznata glumica.

Vredim više od svih u teatru

Mirela Krajinović objasnila je da nije zaposlena u Narodnom pozorištu, već je njen magazin medijski partner nacionalnog teatra.

- Moj magazin promoviše pozorište više nego ceo tim teatra, što mi je zadovoljstvo. Pojedinaca kojima nešto smeta uvek će biti, a kao što sama reč kaže, to su pojedinci bez imena i prezimena. Očigledno ne znaju ništa o PR i ugovorima, ali strašno šta je ljudska zloba. Ne treba mi eksponiranje u javnosti, radim godinama bez afera - rekla je Krajinovićeva za "Kurir".

Savić sve negira

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić rekao je za "Vesti" da Mirela Krajinović ne radi u Narodnom pozorištu i da to mesto, na kojem se navodno nalazi bivša "Plejbojeva" zečica, ne postoji u sistematizaciji radnih mesta.
- Samim tim svaka dalja priča je izlišna - rekao je Savić.

Biografija

- slikala se za naslovnu stranu "Plejboja"
- bila je vlasnica modne agencije
- imala je epizodnu ulogu u filmu "Šišanje"
- urednica je i vlasnica regionalnog magazina "Golub" koji izlazi kvartalno
- deo je PR tima Narodnog pozorišta u Beogradu
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online