Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 06.06.2012.
20:04
Pressonline A

Zbog "Zorana Đinđića" traže smenu upravnika

Iako je Atelje 212 nedavno objavio podatke o izuzetno vrednim rezultatima koje je postigao, protiv upravnika Kokana Mladenovića pobunio se veći deo glumačkog ansambla i zatražio njegovu smenu.

Kokan Mladenović
 

Mladenovićeva smena traži se zbog „samovolje, nadmenosti, neukusa, samoreklamerstva, diletantizma, preziranja glumaca, sejanja zlog semena u ansamblu, zajedno sa svim trikovima za pravljenje uspeha - uspešnih, kao i neuspešnih predstava", navodi se u pismu 25 glumaca upućenog Upravnom odboru i gradskim institucijama, Skupštini grada Beograda koja je osnivač Ateljea 212 i donosi odluku o eventualnoj smeni.

U pismu koje su između ostalih potpisali Anica Dobra, Branislav Brstina, Dubravka Mijatović, Dara Džokić, Tihomir Stanić, Gordan Kičić, Isidora Minić, Nenad Jezdić, Katarina Žutić, nadležni se obaveštavaju da će do odluke koju očekuju u "najskorijem roku" igrati predstave koje su na repertoaru i ispuniti obaveze koje su preuzeli, ali da svaku drugu saradnju sa Mladenovićem odbijaju.

"Zoran Đinđić" prelio čašu

Iako nezadovoljni, glumci ističu da neće iznositi prljav veš i detaljnije pojašnjavati Mladenovićeve poteze koji su ih naveli na bunt. Kako se čulo u kuloarima, nezadovoljstvo je navodno najviše izazvala kontroverzna predstava "Zoran Đinđić", odnosno to što su u njoj čitana imena glumaca koji su odbili da je igraju. To je demantovala Anita Mančić, koja je za Press rekla da glumci traže odlazak Mladenovića sa čela kuće već 18 meseci.

- Koincidencija je što sada istupamo posle te nesrećne predstave. To je samo još jedna kap u našem nezadovoljstvu. Ne bi bilo lepo da iznosimo prljav veš van svoje kuće, to nismo ni mi ni Kokan zaslužili. Pokušaćemo da unutar kuće rešimo problem koji su prvenstveno izazvali loši međuljudski odnosi. Ovo je naš četvrti pokušaj da smenimo upravnika - istakla je Mančićeva.

Sa druge strane, članica Upravnog odbora i jedna od potpisnica pisma Gorica Popović rekla je ranije za Tanjug da je Upravni odbor podržao inicijativu glumaca da se Mladenović smeni.


Ko da ga zameni

Kokan Mladenović juče nije želeo da komentariše zahtev glumaca. On je kratko rekao da će o tome biti reči narednih dana na konferenciji za novinare.

Peticiju nije potpisalo osmoro od 33 zaposlenih glumaca, među kojima je i Feđa Stojanović. On kaže da ne podržava ideju da upravnik dobije otkaz.

- Kokan je napravio fantastičan pomak, vratio je publiku u pozorište. Atelje je dobio 100.000 gledaoca, a to je velika stvar. Imali smo puno premijera u našoj kući, dok su druga pozorišta imala jednu ili dve. On je izuzetno vredan i uradio je mnogo za sve nas. Kvalitetan je umetnik i vrhunski menadžer, koji naokolo ide i moli za donacije pozorištu. Ne vidim koga bismo postavili na mesto upravnika ukoliko bi on bio smenjen. Ko bi bio toliko požrtvovan za našu kuću - istakao je Feđa i otkrio razlog nezadovoljstva njegovih kolega i zašto traže Mladenoviću smenu.

- Znam da je donosio ishitrene odluke, da je imao lošu komunikaciju i da je vređao glumce, kao i da je sklon afektu i da, uslovno rečeno, ima loše karakterne osobine, takoreći, buran karakter. Uprkos tome, ja nisam u sukobu, iako sam kao i drugi na spisku glumaca od kojih je tražio da nadoknade nemalu štetu pozorištu, a koju su navodno naneli jer su vratili ulogu. Kokan je donosio nepromišljene odluke koje je vidno isticao, a koje su razložno izazvale bes mojih kolega. Grubo nastupa, iako je vrlo srdačan i otvoren kad nekome treba pomoć - zaključio je Stojanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.06.2012. 08:57
Predstavu o Djindjicu rezirao je Hrvat i u joj se povraca po srpskoj zastavi. Toliko o tome.
Petak 08.06.2012. 18:23
Skandalozna predstava koja toliko ponižava naš narod..da treba uhapsiti ODMAH SVE ONE KOJI SU DOZVOLILI TO ZLO ! LINK... http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=260&cl=03
Četvrtak 07.06.2012. 13:15
Predstavu o Djindjicu rezirao je Hrvat i u joj se povraca po srpskoj zastavi. Toliko o tome.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online