Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.06.2011.
16:18
Vestionline A

Bogat i raznovrstan program za Svetski dan muzike

Povodom Svetskog dana muzike - 21. juna, na različitim lokacijama u Beogradu sutra će biti održani koncerti klasične, filmske, orjentalne, elektronske muzike, a Centar za muziku Kolarčeve zadužbine pozvao je sugrađane da izađu na balkone sa instrumentima i pridruže se proslavi.

U okviru ciklusa "Zvuci kraj frontane", na platou ispred Kulturnog centra Beograd, Hor Dečjeg kulturnog centra, pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović, izvešće kompozicije iz poznatih filmskih ostvarenja za decu.

Istaknuta pijanistkinja Nada Kolundžija na koncertu u Domu kulture Studentski grad predstaviće muziku autora iz različitih delova sveta - Japana, Nemačke, Amerike, Srbije, Estonije i Francuske.

Sve je spremno za Svetski dan muzike

Simfonijski orkestar mladih iz Srbije, osnovan na inicijativu Ambasade Mađarske, kako bi proslavili 200 godina rođenja Franca Lista i Svetski dan muzike, nastupiće u Kolarčevoj zadužbini.

Učenici Škole za muzičke talente iz Ćuprije i studenti iz Niša, Novog Sada i Beograda, po dirigentskom upravom Ingrun Fuseneger (Austrija), izvešće Listova dela - Prelidi, Koncert za klavir i orkestar broj 1, Mefisto valcer, a solista će biti mađarski pijanista Lajko Ištvan.

Muzičar Veljko Nikolić - Papa Nik sa grupom "Okunbokun", koji istražuju muziku Indije, Dalekog istoka, Afrike, ali i savremena dela 20. veka, održaće muzičku radionicu i koncert ispred Biblioteke grada Beograda. Članovi grupe učiće zainteresovane osnovnim elementima sviranja i pokazaće kako se prave i dorađuju instrumenti od raznih materijala.

Centar za muziku Kolarčeve zadužbine organizuje program pod sloganom "Sva muzika svima / sa beogradskih balkona" i pozvali su građane da izađu sutra na svoje balkone, u periodu od 19 do 19.30 časova, iznesu instrumente i izvedu kratak koncert.

Na balkonu Kolarčeve zadužbine nastupiće Kvartet limenih duvaca Fakulteta muzičcke umetnosti i Kvartet klarineta "Nevski", na balkonu Filološkog fakulteta predstaviće se Vokalna grupa "Jenđe", u bašti KFC restorana sviraće gitarista Lazar Ostojić, a u UK "Parobrod" Gudači Sv. Djorđa, nakon kojih će muziku puštati polaznici di-džej radionice.

Srpski pijanista Milan Rabrenović i norveška pijanistkinja Ingerine Dal nastaviće svoj "muzički maraton" i održati u Studentskom kulturnom centru (SKC) drugi od tri uzastopna koncerta, tokom kojih će izvesti svih 10 Betovenovih sonata za violinu i klavir.

Na platou ispred Zavoda za zaštitu spomenika kulture počeće 43. ''Kalemegranski susreti", nastupom perkusionista ansambla "Stanković", dok će Beogradska filharmonija na Svetski dan muzike održati koncert u Smederevskoj tvrđavi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online