Ponedeljak 20.06.2011.
16:18
Vestionline

Bogat i raznovrstan program za Svetski dan muzike

U okviru ciklusa "Zvuci kraj frontane", na platou ispred Kulturnog centra Beograd, Hor Dečjeg kulturnog centra, pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović, izvešće kompozicije iz poznatih filmskih ostvarenja za decu.

Istaknuta pijanistkinja Nada Kolundžija na koncertu u Domu kulture Studentski grad predstaviće muziku autora iz različitih delova sveta - Japana, Nemačke, Amerike, Srbije, Estonije i Francuske.

Sve je spremno za Svetski dan muzike

Simfonijski orkestar mladih iz Srbije, osnovan na inicijativu Ambasade Mađarske, kako bi proslavili 200 godina rođenja Franca Lista i Svetski dan muzike, nastupiće u Kolarčevoj zadužbini.

Učenici Škole za muzičke talente iz Ćuprije i studenti iz Niša, Novog Sada i Beograda, po dirigentskom upravom Ingrun Fuseneger (Austrija), izvešće Listova dela - Prelidi, Koncert za klavir i orkestar broj 1, Mefisto valcer, a solista će biti mađarski pijanista Lajko Ištvan.

Muzičar Veljko Nikolić - Papa Nik sa grupom "Okunbokun", koji istražuju muziku Indije, Dalekog istoka, Afrike, ali i savremena dela 20. veka, održaće muzičku radionicu i koncert ispred Biblioteke grada Beograda. Članovi grupe učiće zainteresovane osnovnim elementima sviranja i pokazaće kako se prave i dorađuju instrumenti od raznih materijala.

Centar za muziku Kolarčeve zadužbine organizuje program pod sloganom "Sva muzika svima / sa beogradskih balkona" i pozvali su građane da izađu sutra na svoje balkone, u periodu od 19 do 19.30 časova, iznesu instrumente i izvedu kratak koncert.

Na balkonu Kolarčeve zadužbine nastupiće Kvartet limenih duvaca Fakulteta muzičcke umetnosti i Kvartet klarineta "Nevski", na balkonu Filološkog fakulteta predstaviće se Vokalna grupa "Jenđe", u bašti KFC restorana sviraće gitarista Lazar Ostojić, a u UK "Parobrod" Gudači Sv. Djorđa, nakon kojih će muziku puštati polaznici di-džej radionice.

Srpski pijanista Milan Rabrenović i norveška pijanistkinja Ingerine Dal nastaviće svoj "muzički maraton" i održati u Studentskom kulturnom centru (SKC) drugi od tri uzastopna koncerta, tokom kojih će izvesti svih 10 Betovenovih sonata za violinu i klavir.

Na platou ispred Zavoda za zaštitu spomenika kulture počeće 43. ''Kalemegranski susreti", nastupom perkusionista ansambla "Stanković", dok će Beogradska filharmonija na Svetski dan muzike održati koncert u Smederevskoj tvrđavi.

2024 © - Vesti online