Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.09.2010.
10:46
jutarnji.hr A

Rađa: Divac je veliko dete, bez grama zla u sebi!

Vlade Divac je za zagrebački “Jutarnji list“ pričao o dokumentarcu “Nekada braća“, o prekinutom prijateljstvu sa Draženom Petrovićem, istakavši, između ostalog: “Snimajući taj film, konačno sam našao svoj mir. Kao da sam se napokon pomirio sa Draženom... “

 

“Prijateljstvo se gradi godinama, a uništi u samo jednoj sekundi... Zamišljao sam kako ćemo Dražen i ja, kada jednog dana završi rat, sesti i popričati, ali taj dan nikada nije došao”, rekao je Vlade Divac u dokumentarcu “Nekada braća” (Once brothers).

- Uvek sam želeo da otvoreno i iskreno razgovaramo o svemu. Sigurno bi tako i bilo da smo imali priliku da se opet sretnemo - rekao je Divac u kratkom razgovoru za “Jutarnji list“.

Vlade otkriva i koliko je raspad tog prijateljstva, ali i sve ostalo što se događalo u to vreme, bio potresan.

- Meni je bilo bolno, a pretpostavljam, i svima ostalima. Bili smo mladi i sa ove distance ja shvatam zbog čega su reakcije bile takve i opraštam svima. Ako sam ja nešto tome pridoneo, nadam se da i oni opraštaju meni - rekao je Divac.

Divac pojašnjava zašto je uopšte pristao na snimanje dokumentarnog filma u kojem “igra” drugu glavnu ulogu.

- Snimanje dokumentarca za mene je bilo poput pomirenja sa Draženom, našao sam svoj mir - iskren je Divac.

Stara, dobra vremena jugoslovenske košarke: Dražen Petrović, Vlade Divac i Žarko Paspalj
 

Poseta Draženovoj porodici

Draženova majka Biserka i njegov stariji brat Aco takođe su sagovornici u filmu, uz mnoge velike svetske košarkaše i trenere. Podsetimo, ranije ove godine Divac je povodom snimanja filma došao u Zagreb, pa prvo posetio Draženov grob, a onda i njegovu majku Biserku Petrović.

- Dražen i Vlade zajednički su prošli kroz pet značajnih takmičenja (zajedno su u reprezentaciji Jugoslavije igrali od 1986. do 1991). Film je priča o prijateljstvu koje je prekinuo rat, a 17 godina posle toga dolazi do kontakta između Divca i Draženove majke, a s obzirom na to da Divac nije imao priliku da sve što se desilo između njega i Dražena raščisti, ovo je u najmanju ruku bilo humano - rekao je Aco Petrović.

Odrasli kroz reprezentaciju

O prijateljstvu Divca i Petrovića govorili su i drugi njihovi saigrači iz reprezentacije, neki, doduše, sa distance - Dino Rađa na primer, ne želi da sudi o tome, jer, kaže, teško je analizirati nečije prijateljstvo i pričati o njegovoj dubini.

- Siguran sam i da je Divca povredilo ono što se tada dogodilo, no, on nije glup, on jako dobro zna da je situacija bila takva kakva jeste i da su se neke stvari naprosto otele kontroli. Nismo stigli da reagujemo na njih, a u stvari smo mi sami bili nebitni u čitavoj onoj situaciji - ispričao je Rađa.

Rađa pak napominje kako ga ovaj dokumentarac raduje i izbog toga što će biti “ispravljena iskrivljena slika o Divcu”.

- O njemu, nažalost, vlada stereotip, a to je apsloutno iskrivljena verzija o njemu. To možemo da ispravimo jedino mi koji ga poznajemo. On je jedno veliko dete, u njemu nema zla ni jednog jedinog grama - zaključio je Rađa.

Ni Aco Petrović ni Dino Rađa još nisu imali prilike da pogledaju dokumentarac, koji će premijerno biti prikazan 12. oktobra na američkom ESPN-u. Divac ga je pogledao i tvrdi da je zadovoljan.

- U filmu je zaista verno prikazano jedno lepo doba jedne lepe generacije - istakao je Divac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online