Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.03.2018.
19:48
S. Đurić - Vesti A

Miloš Biković: Srećom, sačuvao sam zube

Film "Led" Olega Trofima, rađen u rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji, zaradio je u Rusiji samo provog dana prikazivanja više nego bilo koji drugi u istoriji ruske kinematografije. Zvezda filma koji je rađen po istinitom događaju je srpski glumac Miloš Biković, kome je uloga donela i ljubav sa ruskom koleginicom Aglajom Tarasovom.

V. Sekulić
U Beogradu na jedan dan: Miloš Biković

- Film ima izuzetan vizuelni identitet i govori o umetničkom klizanju, sportu koji je najbliži umetnosti. Ima elemente mjuzikla, nacionalnu temu i kvalitetno je urađen - kazao je Biković.

On je u Beograd doputovao na jedan dan zbog susreta sa novinarima povodom srpske premijere filma "Led" koja je zakazana za 7. mart. U dosadašnjoj karijeri Biković je glumio fudbalera, boksera, košarkaša i sada klizača. Ne krije da je oduševljen radom sa ruskim umetnicima, ali i produkcijom koja je odmah prihvatila njegove zamerke na scenario.

- To pokazuje da je ekipa filma i te kako bila otvorena za moje predloge. Takav pristup rada na filmu mi se jako dopao jer stvara sinergiju iz koje nastaje odlično ostvarenje. Pripremajući ulogu, osim standardne psihološke pripreme lika, četiri meseca sam trenirao umetničko klizanje. Posle svega, zadovoljan sam što imam sve zube u glavi. U filmu često igram sportiste, a hoće me sportovi sa kojima nemam apsolutno nikakve veze - dodaje srpski glumac.

FDU kao Vojna akademija

Tokom rada u Rusiji Biković je primetio da se napušta socijalistički model stvaranja filmova u kome reditelj odlučuju o svemu, već za se za finalnu verziju ostvarenja uglavnom pitaju producenti.

- Ruska škola glume je vrhunska. Pa i naša škola glume bazira se na onome što je radio Stanislavski. Često mi se dešava da radim sa nekim glumcem koji pamti Staljina, a da pojma nemam koliko je taj umetnik važan za Rusiju. Fakultet dramskih umetnosti FDU je često poput Vojne akademije. Neki od profesora su stvarno strogi, ali opet sve zavisi od tebe - kaže Biković.
On ne krije da mnogo radi i da mu je svaki dan u mesecu zauzet, da nije lako živeti na relaciji Moskva-Beograd. Za sada sve postiže, a sam će odlučiti kada mu je dosta.

Dobar deo filma sniman je u Sočiju, na Bajkalskom jezeru.

- Sve scene koje su snimanje na otvorenom rađene su na jezeru i dešavalo se da neko samo propadne u vodu. Na svu sreću, meni se to nije dogodilo. Sa nama su radili bivši šampioni Rusije u umetničkom klizanju koji su nam mnogo pomogli svojim savetima.

Promo
Aglaja Tarasova i Miloš Biković

Mnogi su ga pohvalili da sjajno govori ruski, ali on nema nikakvu dilemu povodom toga.

- Šampion Rusije ne sme da ima akcent. Uložio sam puno truda i rada da moj ruski jezik bude savršen. Sve je više projekata gde me produkcija ne ozvučava u konačnoj verziji filma i to me baš raduje - kaže Biković, koji je vešto izbegavao pitanja o privatnom životu i romansi sa koleginicom.

- Aglaja je ne samo ruska već svetska zvezda u nastajanju. Njena, ali i želja distributera jeste da ona bude na srpskoj premijeri.

Nisam gledao Nemanjiće

Na pitanje šta misli o seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine", koja je podigla veliku prašinu u javnosti, Biković kaže da seriju nije gledao, ali da je čuo različita mišljenja.

- Smatram da takvim serijama treba pristupati veoma odgovorno jer publika može da bude jako stroga. Nešto više moći ću da kažem tek kada budem pogledao seriju. Ali, čak i ako mi se ne dopadne, ja ću se zbog kolega uzdržati od loših komentara.

Promo
Obara rekorde; Plakat za film "Led"

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online