Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.10.2017.
05:00
D. Petrović - Vesti A

Branka očarala Šveđane

Srpska glumica sa internacionalnom karijerom Branka Katić (47) bila je gost Međunarodnog festivala komedije koji je od 19. do 22. oktobra održan u Stokholmu. Ona je na festival došla po pozivu organizatora, i sama je odabrala film "Pad u raj" u režiji Miloša Radovića iz 2004. koji je u subotu uveče prikazan publici.

Vesti
Opuštena: Branka Katić u Švedskoj

U Švedskoj ona je poznata iz filma "Crna mačka, beli mačor" Emira Kusturice, ali i britanske serije "Big Love", i još nekih filmova koje je snimala u Americi. Šarmantna kako ume da bude, Branka je očarala prisutne, ali i Jovana Radomira, novinara švedske televizije SVT koji je poreklom Srbin.

- Projekcija filma održana je u najstarijem stokholmskom bioskopu Skandija gde je svojevremeno prikazan i Kustin film "Crna mačka, beli mačor". Na neki način ona je zatvorila taj krug, a odlično su je primili Šveđani. Nakon projekcije filma "Pad u raj" ona je razgovarala sa publikom, i s njima podelila svoje iskustvo u radu sa Kusturicom - kaže za "Vesti" Jovan Radomir, koji je na svoje, ali i Brankino zadovoljstvo s njom razgovarao na srpskom jeziku.

Savet za mlade glumce

U publici je bilo i mladih glumaca za koje je Branka imala i savet.
- Gluma je ozbiljan posao koji se voli i radi srcem. Morate da budete spremni na razne izazove i negativne odgovore, ali to je deo posla i učenja. Ako neko kroz ovaj posao želi samo da postane popularan to sigurno vodi u razočaranje, ali ako zaista volite ovaj posao onda ćete sigurno uspeti kad-tad - kazala je srpska glumica i poručila mladim kolegama da moraju da budu uporni.

- Rad sa Kusturicom je kao vatromet, u pozitivnom smislu. On menja stvari u hodu i dopušta glumcima da budu deo procesa stvaranja filma, što je nezaboravno i veoma vredno iskustvo - kazala je Branka koja poslednjih godina s porodicom živi u Los Anđelesu, a glumila je u nekoliko holivudskih filmova i serija.

- U Americi je sve drugačije, organizovanije... Raditi u Srbiji je uvek izazov, mi Srbi sa malim parama stvaramo čuda kada je film u pitanju. Pa, evo i ovaj film "Pad u raj" je priča o bombardovanju, ali na drugačiji način. To je ozbiljna priča, ali ispričana kroz humor koji nas spasava. Beograd je moj omiljeni grad na svetu i kad god sam tamo ja stavim "ružičaste naočari" i sve vidim bolje i lepše - kazala je Branka Katić.

Međunarodni festival komedije u Stokholmu pre pet godina pokrenula je Ništi Šterk, glumica i komičar poreklom iz Kurdistana, koja je odrasla u Švedskoj. U pitanju je međunarodni festival sa ciljem da se dovedu filmski umetnici iz celog sveta.

Poštuje fanove

Jovan Radomir je novinar švedske nacionalne televizije SVT rodom iz Srpca u BiH. Za njega se saznalo kada je 2004. godine čitajući rezultate glasanja za Evrosong u Istanbulu pred višemilionskim evropskim auditorijumom rezultate saopštio na srpskom jeziku. Tada je i sam postao zvezda u Srbiji i regionu, iako je kao novinar zapravo on taj koji intervjuiše zvezde. Za SVT je radio brojne emisije sa svetskim zvezdama, a Branku stavlja u rang s njima.
- Ona je divna, opuštena, spontana, duhovita... Vidi se da je "dobro ispekla" zanat u svetu i po ponašanju me je podsetila na svetske zvezde s kojima sam radio. Opušteno priča s obožavaocima, slika se s njima, jer velike zvezde poštuju svoje fanove, koji su im uz posao koji vole i rade, jako važni. Branku nekako prepoznajete i kroz njene uloge, jer ona uvek ostavi lični pečat u svakoj ulozi koju je igrala - kaže Jovan Radomir za "Vesti".

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online