Utorak 24.10.2017.
05:00
D. Petrović - Vesti

Branka očarala Šveđane

Vesti
Opuštena: Branka Katić u Švedskoj

U Švedskoj ona je poznata iz filma "Crna mačka, beli mačor" Emira Kusturice, ali i britanske serije "Big Love", i još nekih filmova koje je snimala u Americi. Šarmantna kako ume da bude, Branka je očarala prisutne, ali i Jovana Radomira, novinara švedske televizije SVT koji je poreklom Srbin.

- Projekcija filma održana je u najstarijem stokholmskom bioskopu Skandija gde je svojevremeno prikazan i Kustin film "Crna mačka, beli mačor". Na neki način ona je zatvorila taj krug, a odlično su je primili Šveđani. Nakon projekcije filma "Pad u raj" ona je razgovarala sa publikom, i s njima podelila svoje iskustvo u radu sa Kusturicom - kaže za "Vesti" Jovan Radomir, koji je na svoje, ali i Brankino zadovoljstvo s njom razgovarao na srpskom jeziku.

Savet za mlade glumce

U publici je bilo i mladih glumaca za koje je Branka imala i savet.
- Gluma je ozbiljan posao koji se voli i radi srcem. Morate da budete spremni na razne izazove i negativne odgovore, ali to je deo posla i učenja. Ako neko kroz ovaj posao želi samo da postane popularan to sigurno vodi u razočaranje, ali ako zaista volite ovaj posao onda ćete sigurno uspeti kad-tad - kazala je srpska glumica i poručila mladim kolegama da moraju da budu uporni.

- Rad sa Kusturicom je kao vatromet, u pozitivnom smislu. On menja stvari u hodu i dopušta glumcima da budu deo procesa stvaranja filma, što je nezaboravno i veoma vredno iskustvo - kazala je Branka koja poslednjih godina s porodicom živi u Los Anđelesu, a glumila je u nekoliko holivudskih filmova i serija.

- U Americi je sve drugačije, organizovanije... Raditi u Srbiji je uvek izazov, mi Srbi sa malim parama stvaramo čuda kada je film u pitanju. Pa, evo i ovaj film "Pad u raj" je priča o bombardovanju, ali na drugačiji način. To je ozbiljna priča, ali ispričana kroz humor koji nas spasava. Beograd je moj omiljeni grad na svetu i kad god sam tamo ja stavim "ružičaste naočari" i sve vidim bolje i lepše - kazala je Branka Katić.

Međunarodni festival komedije u Stokholmu pre pet godina pokrenula je Ništi Šterk, glumica i komičar poreklom iz Kurdistana, koja je odrasla u Švedskoj. U pitanju je međunarodni festival sa ciljem da se dovedu filmski umetnici iz celog sveta.

Poštuje fanove

Jovan Radomir je novinar švedske nacionalne televizije SVT rodom iz Srpca u BiH. Za njega se saznalo kada je 2004. godine čitajući rezultate glasanja za Evrosong u Istanbulu pred višemilionskim evropskim auditorijumom rezultate saopštio na srpskom jeziku. Tada je i sam postao zvezda u Srbiji i regionu, iako je kao novinar zapravo on taj koji intervjuiše zvezde. Za SVT je radio brojne emisije sa svetskim zvezdama, a Branku stavlja u rang s njima.
- Ona je divna, opuštena, spontana, duhovita... Vidi se da je "dobro ispekla" zanat u svetu i po ponašanju me je podsetila na svetske zvezde s kojima sam radio. Opušteno priča s obožavaocima, slika se s njima, jer velike zvezde poštuju svoje fanove, koji su im uz posao koji vole i rade, jako važni. Branku nekako prepoznajete i kroz njene uloge, jer ona uvek ostavi lični pečat u svakoj ulozi koju je igrala - kaže Jovan Radomir za "Vesti".

 

2024 © - Vesti online