Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.08.2017.
23:23
D. Petrović - Vesti A

Ćetković završio sa "Nemanjićima"

Vojin Ćetković (45) okačio je na Instagram fotografiju raskrvavljenog lica uz komentar "Nemanjići-gotovo!" On u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine" igra Stefana Prvovenčanog i svoj deo posla je završio.

M. Karović
Vojin Ćetković kao Stefan Prvovenčani

Serija koja se radi po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića ulazi u završnu fazu.

Ostalo je da se dosnime neke manje scene, a potom reditelj ulazi u montažu gde će se raditi narednih meseci.

Predviđeno je da premijera prve od 12 epizoda prvog serijala bude emitovana 31. decembra.

Snimanje je počelo polovinom marta i, kako kažu u ekipi serije, nije bilo lako raditi, posebno poslednjih mesec dana po velikoj vrućini.

Ali, niko se nije žalio. Ni glumci u teškim i zahtevnim kostimima, ni snimatelji, rekviziteri, scenografi... Svi veruju da su napravili seriju koja će pomeriti granice kada je u pitanju domaća produkcija.

Pored Ćetkovića koji je nosilac glavne uloge, zapaženu rolu ima i Dragan Mićanović koji igra Svetog Savu.

Igrati srpskog svetitelja i utemeljivača Srpske pravoslavne crkve nije lako, ali poznati glumac učinio je sve da što vernije dočara lik.

Pustio je kosu, bradu i ističe da "Savu Nemanjića igra kao živog čoveka, a da je tema koja se obrađuje veoma značajna za današnje vreme i Srbiju."

Jednu od manjih, ali vrlo zapaženih uloga imao je i Zafir Hadžimanov koji je dočarao lik nikejskog cara Teodora Laskarisa koji je Savi Nemanjiću pomogao da Srpska crkva dobije samostalnost.

- Iznenadio me poziv reditelja Marka Marinkovića koji mi je ponudio ulogu. Pitao me je da li bih hteo da igram cara, a ja sam mu rekao da sam se oduvek osećao kao car. Šalim se, naravno. Uloga je vrlo interesantna, jeste mala, ali je vrlo značajna - kazao je Hadžimanov za beogradske medije.

On ističe da će serija biti vrlo poučna, posebno što se o Nemanjićima danas malo zna. Oni su skrajnuti iako su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj istoriji.

Dovoljno je pogledati koliko su samo crkava i manastira ostavili, koji su i danas centar duhovnosti srpskog naroda.

Ana obezbedila krunu

Tokom pet meseci snimanja ekipa serije radila je na 220 lokacija od Beograda, preko Žiče, Kopaonika do Trebinja i Novog Pazara.

Kad god su to mogućnosti dozvoljavale snimalo se u autentičnom ambijentu kao što su crkve koje su podigli Nemanjići.

Reditelj je angažovao najbolje srpske glumce, ali i više od 2.000 statista za scene borbi.

Pored Dubravke Mijatović, koja igra Anu Nemanjić, majku Svetog Save, važnu žensku rolu ima i Sloboda Mićalović, koja igra Anu Dandalo, drugu suprugu Stefana Prvovenčanog. Tako su se ona i Vojin ponovo našli pred TV kamerama kao bračni par.

- Ana Dandolo je zapravo bila jedna važna figura, pre svega u tom krunisanju, jer je uspela preko pape da obezbedi krunu - objašnjava glumica Sloboda Mićalović.

Tim stručnjaka

Da bi serija bila što autentičnija, angažovani su u stručni saradnici, od sveštenih lica do profesora istorije koji su radili kao stručni konsultanti serije. Radilo se timski, a stručnjaci su savetovali ne samo reditelja, već i scenariste i kostimografe, sve sa istim ciljem - da serija bude što realnija.













 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online