Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.01.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Slava mi nije udarila u glavu

Protekla godina za Tihomira Stanića (56) bila je profesionalno veoma uspešna. Gledali smo ga u brojnim filmovima i serijama, od "Dnevnika mašinovođe", do TV filma Gorana Markovića "Slepi putnik na brodu ludaka", "Vojna akademija", "Santa Maria della Salute".

V. Sekulić
Imun na popularnost: Tihomir Stanić

Ipak, uloga inspektora Marjanovića u seriji "Ubice moga oca", čiju je svaku epizodu gledalo skoro dva miliona gledalaca u Srbiji, ostavila je poseban pečat.

- U glumačkoj karijeri postoje trenuci velike popularnosti, koja se posle malo i zaboravi. Popularnost je nebitna. To je jedan nusproizvod ove profesije. Čak i u vreme kad sam igrao kralja Aleksandra Obrenovića bio sam dovoljno iskusan glumac da me slava nije poremetila u mom odnosu prema prema porodici, prijateljima, životu. Bio sam i ostao imun na popularnost i uspeh - kaže Stanić i objašnjava veliku gledanost serije "Ubice mog oca".

Zakucani za ekran

Da li će biti nastavaka serije?
- Ja mislim da hoće i verujem da će Marjanović preživeti, jer ako ga ubiju nek objašnjavaju gledaocima onda. Ne znam sadržaj nastavaka i jedva čekam da vidim šta će se tu događati. Mislim da je moj lik dovoljno intrigantan i zanimljiv, da zaslužuje da ostane u svim sezonama. "Ubice mog oca" nije jedna od onih serija koja gledate krajičkom oka dok radite nešto drugo. Ovo je serija koja zakuca ljude ispred ekrana, a ta pažnja rezultira popularnošću do sledeće epizode - smatra poznati glumac.

- To srećan sticaj okolnosti, ali mislim da je presudno bilo to što je jedan od autora serije Gaga Antonijević, koji je dve i po decenije proveo u Americi. Sa sobom je doneo neke profesionalne standarde. Pre serije nismo se poznavali, a razumeli smo se odmah profesionalno. Postali smo prijatelji, i to me raduje. Uloga inspektora Marjanovića mi je bila veliki izazov. Retko se, bar kod nas, tim savremenim temama bavilo na ovako ozbiljan način. Zanimljivo mi je da u savremenom miljeu, odnosno priči koja se događa ne tako davno u zemlji fioka i fascikli, lik koji ja igram tako dobro napisan. On pruža širok dijapazon mogućnosti samom glumcu da odigra razne situacije, da zavede publiku na pogrešan trag, pa da ih posle vrati i da na neki način manipuliše drugima. Tako se i meni kao glumcu pružila prilika da manipulišem svojim zanatom i umećem - kaže Stanić, koji je ulogu prihvatio iz prve.

- Ulogu sam prihvatio bezuslovno. Čak sam dolazio na set i kad nisam imao snimajuće dane. Moram priznati da je malo falilo da ostanem bez uloge inspektora Marjanovića. Zvali su me na neku vrstu kastinga, jer me reditelj nije poznavao, ali sam odbio. Rekao sam: "Nek radi sa onima koje zna..." Desetak dana sam čekao ponovni poziv. I zvali su me. Reditelj me pitao da li mogu da oslabim par kilograma. Odmah sam to uradio. Posle toga je sve išlo glatko i uzbudljivo.

U autobusu upoznaje život

Uloga inspektora Marjanovića kao da je bila pisana za Stanića.
- Znao sam odmah nekako ko je taj čovek. Upoznao sam jednog takvog, neću reći ko je, ali ga znam lično. Ulogu sam gradio po nekom svom osećaju. Živeo sam dosta burno i zaista sam upoznao razne ljude - od onih sa dna društvene margine do one sa vrha iz kvazielite i elite. Uvek sam bio otvoren za kontakte. Kada je čovek otvoren, može upoznati izuzetno zanimljive ljude i doći u neke situacije - kaže Stanić. Za razliku od mnogih poznatih ličnosti, on voli da se vozi gradskim prevozom i priča sa običnim ljudima.
- To je dobra prilika da se upoznaje život. Pre nekoliko meseci prišao mi je čovek u autobusu koji je bio prijatelj mog pokojnog, starijeg brata. Pričao je mnogo lepo o mom Dragomiru, i to me je baš dirnulo. Odmah sam zvao njegovu ćerku da joj kažem kako ljudi u autobusu o njenom ocu pričaju divne priče. Ko zna da li bi ga sreo na drugom mestu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online