Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 31.12.2016.
12:41
D. Obradović - Vestionline A

Kokice i dobar film - sve što vam je potrebno za nezaboravan doček

Da li ste se već odlučili gde ćete da provedete Novu godinu? Ako ste rešili da izađete negde, želimo vam lud provod i uzbudljiv početak 2017. godine. Ukoliko ste se ipak odlučili da ostanete kod kuće, a pri tom niste baš veliki fan novogodišnjih programa koje emituju gotovo sve domaće televizije, trebalo bi dobro da se pripremite.

pixabay.com
 

Najpre spremite brdo hrane, piće, grickalice... OK, niste izašli, ali to ne znači da ne treba da uživate. A onda pustite neki dobar film. Ako niste sigurni koje filmove biste pogledali, evo nekih predloga za vas.

U stvari ljubav (Love Actually)

Praznici su gotovo nezamislivi bez ovog filma. Znamo da ga svake godine gledamo iznova i iznova, ali vredi. Bar u vreme praznika. To je film sa nekoliko ispreplitanih ljubavnih priča u kojima igraju Hju Grant, Ema Tompson, Lijam Nison, Kolin Fert, Alan Rikman, Kira Najtli i Bil Naj. Setimo se da je ovo ostvarenje proglašeno i za najromatičniji film svih vremena. Pa, kad je tako, prigrlite voljenu osobu i zajedno uživajte.

Divan život (It's a Wonderful Life)

Ovo je pravi filmski klasik Frenka Kapre iz davne 1946. godine. Reč je o jednom od najemitovanijih i najpoznatijih filmova svih vremena. Glavni junak filma, Džordž Bejli, je poslovni čovek koji se na Badnje veče našao na rubu samoubistva. Međutim, tu na scenu stupa njegov anđeo čuvar Klerens, koji mu je ukazao kako bi njegov grad, poznanici i porodica izgledali da se nije rodio. Film je postao nezaobilazan tokom novogodišnjih i božićnih praznika, a Američki filmski institut uvrstio ga je među 100 najboljih filmova ikad snimljenih.

Čudo u 34. ulici (Miracle on 34th Street)

Još jedan filmski klasik. Reč je o američkoj crno-beloj komediji, koja je nastala 1947. godine. Radnja se događa u božićnoj sezoni u njujorškoj robnoj kući Macy's, gde se zaposlio starac po imenu Kris Kringl, koji za sebe tvrdi da je pravi Deda Mraz. On pokušava da svoju razvedenu komšinicu spoji sa njenim drugim komšijom, dok njenu namrgođenu ćerku pokušava da natera da zavoli Božić. Ipak, Deda Mraz upada u neprilike i suočava se sa suđenjem na kome pokušavaju da ga proglase neuračunljivim. Ovaj film smatra se jednim od najboljih božićnih filmova ikada snimljenih.

Sam u kući (Home alone)

Da li i vi spadate u generacije koje pamte čuveni "Zimski biosop", kojem smo se radovali tokom svakog raspusta. Svake godine gotovo isti filmovi, a opet uvek ono isto oduševljenje. A nijedan raspust, naravno, nije mogao da prođe bez Mekoli Kalkina i njegovih nestašluka u filmu "Sam u kući". Možda je ova Nova godina pravo vreme da se podsetite svih tih avantura koje su obeležile detinjstvo mnogih od nas.

Noćna mora pre Božića (The nightmare before Christmas)

Noćna mora pre Božića je američki animirani film iz 1993. režisera Henrija Selika, a snimljen po filmskoj priči Tima Bertona. Radnja filma smeštena je u izmišljeni Grad Noći veštica, čiji stanovnici na čelu sa Džekom Skelingtonom odlučuju da prekinu monotoniju novim praznikom - Božićem. Ako odlučite da pogledate ovaj film tokom praznika, sigurno se nećete pokajati.

Žikina dinastija

Ako ste fanovi domaćeg filma, poduga je lista kultnih ostvarenja uz koje možete da dočekate Novu 2017. godinu. Šta god da odaberete, nećete se pokajati. Ali, ako želite da se dobro nasmejete, neka vaš izbor bude serijal "Žikina dinastija". Pustite sve delove redom i uživajte. Gledali smo ih toliko puta, ali uvek im se vraćamo. I uživamo u svakom momentu.

Dok nisam srela tebe (Me before you)

Možda preterujemo sa dramama, ali ipak, Nova godina je. Film "Me before you" snimljen je u američko-britanskoj produkciji, i jedno je od ostvarenja koji su obeležili 2016. godinu. Luiza Klark neočekivano je izgubila posao konobarice i pokušava da nadomesti prihod s kojim je izdržavala porodicu. Prihvata posao negovateljice Vila Trejnora, čoveka koji je nekad bio bogati bankar avanturističkog duha i živeo punim plućima, ali je posle tragične nesreće izgubio volju za životom.

Sirotište (El Orfanato)

Ukoliko niste veliki fan komedija i drama, neka vaš izbor bude španski film "El Orfanto". Reč je o hororu koji je ostvario veliki uspeh širom Španije. Bio je nominovan za čak 14 Goja nagrada, a dobio ih je sedam. Film je bio i španski predstavnik za Oskara. Laura je svoje najranije detinjstvo provela u sirotištu za koje je vežu lepe uspomene. Kao već udata žena i majka malenog Simona, ona se vraća u sirotište, u čijim prostorijama namerava da otvori dom za hendikepiranu decu. Ipak, atmosfera nekada ugodnog doma se potpuno promenila. Njen sedmogodišnji sin iznenadi je pričom o nevidljivom prijatelju koji mu pravi društvo. Laura pretpostavi da je to samo bujna dečja mašta, sli uskoro će i sama da primeti nezvanog gosta.

Ratovi zvezda (Star Wars)

Svet je pre samo nekoliko dana rastužila vest da je preminula Keri Fišer, glumica koja je tumačila lik princeze Leje u kultnom ostvarenju Ratovi zvezda. Možda ovo i nije baš uobičajen izbor za novogodišnje praznike, ali u čast čuvene glumice, pogledajte omiljeni deo ovog serijala. Mada, možete i sve, zašto da ne? Jer, uvek je pravo vreme za "Ratove zvezda".

Ovo su samo naši predlozi. Nadamo se da će vam bar jedan od ovih filmova ulepšati veče. Uživajte i srećni praznici!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online