Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.05.2015.
11:05
S. Sudar - Vesti A

Lazarev put od salaša do Holivuda

U Somboru je počelo snimanje filma "Povratak" reditelja Predraga Jakšića, koji je okupio veliki broj glumaca među kojima su Dubravka Mijatović, Rada Đuričin, Milorad Mandić Manda, Vesna Stanojević, Marko Adžić, poznata holivudska imena Džon Sevidž i Majkl Pare, kao i kanadska legenda Nik Mankuso. Glavna uloga je poverena Lazaru Rajiću, Somborcu koji se pre 45 godina iselio u Kanadu, gde je gradio svoju glumačku karijeru pod imenom Lazar Rokvud. Ovim povodom se vratio u rodni grad, a prvu klapu je snimio sa Somborcem Rašom Bukvićem, glumcem svetskog glasa, i Borom Đorđevićem Čorbom.

S. Sudar
Lazar Rajić sa ekipom filma

- Kada sam pre šest godina bio u Srbiji, posle više od tri decenije, skakao sam od sreće i uzbuđenja. Sada sam bio neverovatno miran - kaže za "Vesti" Lazar koji će prvi put snimati film u svojoj zemlji na maternjem jeziku.

Iako je uloga Stiva Petrovića poseban trenutak u njegovoj karijeri i tokom narednih mesec dana biće posvećen radu na filmu, ne krije radost što će to vreme provesti među svojom familijom i prijateljima i raduje se novim poznanstvima. Posebno je bio dirljiv susret sa Snežanom Pisarić Milić, snajom njegove sestre, koja je objavila knjigu "Lazar - od salaša do Holivuda", što je i pokrenulo snimanje ovog filma.

- Nismo imali prilike da se upoznamo do sada, a kako ja ne koristim ni kompjuter, ni internet, knjigu je pisala tako što smo se čuli telefonom - kaže Lazar, a Snežana stidljivo dodaje da se taj prvi razgovor dogodio 12. 12. 2012. godine.

- Jedan slučajni telefonski razgovor, porodični, i saznanje da imam objavljene dve knjige, izazvale su njegovu radoznalost. Jedino što sam imala na raspolaganju bio je njegov glas preko telefona, ali sasvim dovoljno da osetim vibracije tako jedinstvene duše. U Bogojavljenskoj noći 2013. godine sam poželela da knjiga nađe put do filma i tačno godinu dana kasnije producent Miodrag Jakšić mi se javio sa tim predlogom - objašnjava Snežana, koja je rodom iz Srebrenice, ali se udala u Somboru.

Sreli su se dan pre početka snimanja filma, u kući Lazarevog rođenog brata Stevana.

- Već je pao mrak, a Lazar me je čekao sa cigaretom, skrivenog pogleda. Osećala sam kao da ga poznajem čitavog života. Poneo je snagu vetra, onog prijatnog, koji s proleća zaduva u ravnici donoseći svežinu. Znala sam da je nežan, tananih osećanja, da veselošću skriva nemir, tugu i sećanja na godine kada je san koji se ostvaruje, još mašta dečaka u svojoj raskoši oblikovala. Zato želim da ga zaštitim i sačuvam, kao svoje dete, od svega što bi moglo baciti senku na njegov boravak ovde - priča s osmehom Snežana, koja mu je sada nevidljiva desna ruka u Somboru, gde će snimati film "Povratak" narednih mesec dana.

Pretpremijera očekuje u prvoj polovini 2016. godine i to u njegovom gradu koji je finansijski pomogao da on zaživi.

Dobar tim

Lazar priznaje da je oduševljem izborom domaćih glumaca koji će učestovati u ovom filmu, iako nikoga lično ne poznaje.

"Sevidž, Mankuso i Pare su moji stari drugari, ali srpske glumce ne poznajem. Video sam slike Rade Đuričin, pa ona je ista Odri Hepbern!", oduševljeno kaže Lazar i dodaje da je pravo iznenađenje učešće Bore Čorbe, čije pesme je imao prilike da sluša i za koga, već nakon prvog susreta, kaže da je u svemu poseban.

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Srbija do Meksika!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online