Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.12.2017.
17:37
G. Gligorević - Vesti A

"Povratak" u sva srca

Film "Povratak", koji će u Kanadi biti premijerno prikazan 3. decembra u Regent Theatre u Torontu, po mnogo čemu je poseban za nosioca glavne uloge, kanadskog glumca srpskog porekla Lazara (Rajića) Rokvuda (Rocknjooda). Prema Lazarovom mišljenju, ovaj njegov 109. film u karijeri i prvi koji je snimio u Srbiji na srpskom jeziku, najbolji mu je dosad! Doživeo je Lazar aplauze u Beogradu na premijeri filma u februaru ove godine, a sada istovremeno i strepi i želi da naši ljudi u što većem broju dođu da odgledaju njegovo delo.

N. Đurović
Sa nestrpljenjem čeka premijeru: Lazar Rokvud (Foto: Arhiva)

- Jako bih voleo da bude puna sala, i to naših ljudi, jer bilo mi je značajno to što je film promovisan u Srbiji. Tamo je bilo sjajno, ali ja ovde živim! U Torontu sam već decenijama i veoma mi je stalo da i naš svet odavde pogleda ovaj film. Nije mi toliko važno kakvo će mišljenje da imaju posle toga. Prihvatam sve eventualne kritike, ne mislimo svi isto, i to je sasvim u redu, ali, eto, mnogo bi mi značilo kada bi među gledaocima preovlađivali naši zemljaci - kaže Lazar i priznaje da su mu ova sedmica iščekivanja bili baš teški.

Ljubav kao večni motiv

Film "Povratak" govori o povratniku koji posle 40 godina dolazi u rodni kraj u kome više nema nikog svog. Problematizuje se i ljubavni bračni odnos na jedan neobičan način, a sva ta dešavanja oživljavaju malo i do tog momenta usporeno selo u Vojvodini. Film je snimljen na engleskom i srpskom, a projekcija u Regent Theatre
u Torontu počinje u 18.30 sati.

Priznaje da je uzbuđen, nervozan i da ga drma trema... Jer, bez obzira na sve filmove u kojima je dosad igrao, ostvarivši i tridesetak glavnih uloga u nezavisnim kanadskim i američkim ostvarenjima, još mu znači i priznanje i prepoznavanje u našoj zajednici.

Sam broj od više od stotinu filmova koje je snimio u inostranstvu čini Lazara jedinim glumcem iz Srbije, pa i iz regiona, kome je to uspelo. Rad sa glumačkim veličinama poput Entonija Hopkinsa, Mela Gibsona, Sofije Loren, Majkla Medsena, Rejčel Hanter, kao i sa velikim glumcima poput Džeka Lemona s kojim se bio dobro sprijateljio, iako nije s njim nikada bio na setu, odredio je njegov život i pogled na glumački posao.

Lazar je i u "Povratak" doveo holivudske glumce Džona Sevidža, najpoznatijeg po kultnim filmovima "Kosa" i "Lovac na jelene", i Majkla Parea poznatog po ulozi u filmu "Vatrene ulice", te kanadskog glumca Nika Mankusa. Mankuso će zajedno s Lazarom biti prisutan na kanadskoj premijeri filma u nedelju, a projekciji će prisustvovati i gosti iz Srbije: reditelj Predrag Jakšić, producent Miodrag Jakšić, Vladimir Kerkez i Aleksandra Radaković.

U "Povratku", čiju kanadsku premijeru organizuje Zoran Moro iz "Sdžstementertainment", igra čitava plejada poznatih srpskih glumaca. Glume Dubravka Mijatović, Rada Đuričin, Vesna Stanojević koja je iz Londona došla da radi film, a Miloradu Mandiću Mandi bio je to poslednji film u čijem je snimanju učestvovao.

Lazar snimanje pamti kao najlepše u životu, a za Boru Čorbu, koji je takođe imao rolu u filmu, kaže da je fantastičan! Rada Đuričin dojmila ga se kao "najsjajnija", a pokojni Manda kao - kul tip. Sevidž, Pare i Mankuso s druge strane, iako poznate zvezde, uživali su u Srbiji i rekli su da bi opet otišli tamo da snimaju. Pominju atmosferu, ljude, hranu, a Mankuso, strastveni pušač, i činjenicu da je mogao da puši bez ograničenja i foliranja.

Predviđeno je da pred "Povratak" bude prikazan i nagrađivani kratki film "Regression" reditelja Milana Andrijaševića koji će se, takođe, predstaviti publici. Inače, u ovom kratkom filmu igraju Nik Mankuso, Leana Melisa Bišop i Srđan Nikolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online