Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.11.2014.
14:37
blic.rs A

Humor više neće biti isti

Dva genija srpske kinematografije, Nikola Simić i Zoran Čalić, otišla su u istom danu. Bogate biografije ukrstile su im se dva puta, u filmu „Ćao inspektore” i „Žikina dinastija” (1985).

Ljubav kao talenat za život: Nikola Simić
 

Glumac bogatog opusa Nikola Simić je svoju posvećenost glumi, kao i svoj način života, definisao rečima: “Meni je ljubav najvažnija, najjača emocija, a shvatam je kao talenat za život. Ona je velika motorna snaga i nije reč samo o ljubavi prema nekoj osobi, već prema svemu: prema poslu, mestima, prijateljima, stvarima... Ubrajam se u ljude koji bez ljubavi i bez emocija ne mogu da funkcionišu“.

Pročitajte još:

* Umro Nikola Simić

* Rada Đuričin: Zgasla je jedna iskra!

* Veliki glumac: Uloge po kojima ćemo pamtiti Nikolu Simića

Preminuo je posle teške bolesti, a od kada je operisan nije želeo da ga posećuju kolege, prijatelji. Nastojao je samo da se oporavi i vrati na scenu. Poslednjih meseci je s kolegama kontaktirao telefonom, a kada bi ga pitali kako se oseća, uvek je bio pun života i optimizma.

“Posle operacije nisam video ni čuo Nikolu Simića... Nije mu bilo dobro i razumem zašto nije želeo da komunicira s kolegama. Žao mi je što je tako brzo otišao. Mnogo puta smo podelili pozorišnu scenu, bio je veliki laf. Savršen kolega i mnogo dobar čovek. Nažalost, zakoni prirode su neumitni“, kaže Milan Gutović, koji je sa Nikolom snimio kultnu komediju “Tesna koža”.

Poslednji Simićev pozorišni angažman bio je u mjuziklu "Producenti" Pozorišta na Terazijama, koju je igrao od 26. februara 2011. pa sve do februara ove godine, a bilo je to ujedno njegovo prvo i poslednje učešće u mjuziklu.

Njegovi filmovi bili su humoristični, provokativni i uzbuđujući: Zoran Čalić
 

“Mnogo je voleo ovu ulogu i šteta je što nije ranije igrao u mjuziklu. Interesantno je da je svako veče kada nije imao predstavu ili snimanje sedeo u bočnoj loži i gledao sve predstave po ko zna koji put. Posle predstave je obavezno išao u klub gde se družio sa kolegama“, kaže Željko Jovanović, umetnički direktor Pozorišta na Terazijama. Pre oko pola godine javio se da od aprila neće moći da igra ulogu uvrnutog reditelja Rodžera de Brisa. Zamolio je da mu se nađe zamena do kraja sezone.

“Dolazio je dva sata pre proba u Pozorište na Terazijama da bi individualno radio sa kompozitorom... Kada se posle nekoliko izvođenja “Producenata” opustio, bukvalno se igrao na sceni. Rekao mi je da mu je to jedna od najvažnijih uloga u karijeri, što predstavlja veliki kompliment za mene. Imam osećaj da ništa neće biti isto posle njegovog odlaska“, ističe Jug Radivojević, reditelj "Producenata".

Preminuo reditelj Žikine dinastije

Istog dana kada je sve šokirala smrt Nikole Simića, preminuo je i Zoran Čalić (84), autor više od 20 igranih filmova... Njegovo filmsko i televizijsko delo, posebno u domenu omladinskog filma kao žanra, po oceni znalaca, jedinstveno je u srpskoj kinematografiji. Humoristični, provokativni i uzbuđujući, filmovi ovog autora uspevali su da ostvare snažnu recepciju kod brojne publike.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online